Yes, we mogen naar de première van Sneeuwwitje de Musical (4+) van Theater Terra in het stadsschouwburg in Utrecht! Ik denk dat bijna iedereen dit sprookje wel kent. Tijd om hem een keer in het theater te zien. En Layla (mijn dochter van 6 jaar) mag mee.

Prinses Sneeuwwitje

Toen ik Layla vertelde dat we naar Sneeuwwitje mochten kwam er gelijk een blij gezichtje tevoorschijn. Na even denken kwam toch de vraag: “Wie was ook alweer Sneeuwwitje?” Tjah, er zijn zoveel Disney prinsessen… Ik pak gelijk de tablet erbij en zoek de film op. “O ja, wow gaan we daar naartoe?” Na een kwartiertje begint ze het toch wel een beetje spannend te vinden (maar ach, Paw Patrol vindt ze ook al eng). De voorbereiding is natuurlijk slechts het halve werk.

Stadsschouwburg Utrecht

We moeten er een stukje voor rijden, maar eenmaal aangekomen (en door de voor mijn gevoel 800 stoplichten die echt mega lang op rood staan heen gekomen te zijn) lopen we zo op de rode loper af. Het is nu al goed en haar dag kan niet meer stuk. Binnen is het leuk versierd met ballonnen en roll-ups van Sneeuwwitje. Gelijk maar even op de foto dan! We zien een heleboel kindjes verkleed als Sneeuwwitje rondlopen, zo schattig.

Stadsschouwburg_Sneeuwwitje

Professioneel theatergezelschap Terra

Zodra we ons plekje binnen hebben gevonden, kijken we gelijk naar een leuk aangekleed decor. En daar is ze dan, Sneeuwwitje. Op een originele maar heel herkenbare manier. Heel vermakelijk kijken we naar haar verhalen. Als je het sprookje kent weet je natuurlijk wel wat er komen gaat, maar dat maakt het er niet minder leuk op. Ook hier begint Layla het wat spannend te vinden. De heks maak veel indruk, maar goed dat wisten we al van te voren. Ze kruipt dicht tegen me aan. Ondertussen hoor ik in de zaal regelmatig gelach. Er zit namelijk ook veel humor in. En als er dan even een technische storing in de muziek komt, wordt dit op een hele leuke manier opgelost. De zaal lacht hard mee en er wordt geapplaudisseerd hoe dit is opgelost. Dat geeft toch wel aan hoe professioneel dit allemaal in elkaar zit.
Ook de kinderen in de zaal doen leuk mee. Je hoort ze roepen “ Pas op, achter je” zodra de jager met zijn pijl en boog klaar staat en “Nee, niet doen” als ze een hapje van de appel eet. We zijn echt aan het genieten! Ook de dwergen hebben allemaal hun eigen rol. Als poppen nemen ze ons volledig mee in het verhaal en hun emotie. Hun kleine huisje krijgt een prominente rol in het decor. Met slechts weinig spullen voelt het echt alsof je in het huisje van de dwergen zit in het grote bos. Het blijft heel indrukwekkend hoe ze slechts met z'n 3'en je het gevoel geven alsof er heel veel mensen op het podium aanwezig zijn.

Sneeuwwitje_TheaterTerra

Na de show is er een groot applaus. Ook wij gaan nog even staan en klappen hard mee. Het is helaas alweer afgelopen. Mocht je in de gelegenheid zijn, dan zou ik zeker met je kinderen een kijkje gaan nemen bij Sneeuwwitje de Musical van Theater Terra!!

Footer_Charlotte