Pop its, jij weet er vast en zeker al veel meer van dan ik. De plaatjes had ik al wel langs zien komen, maar zonder enig idee van wat dat dan was. Nu pas heb ik door dat het de nieuwste rage onder basisschool kinderen is: pop its. 

Fidget toys - van spinner naar pop it

Het verhaal doet denken aan de fidget spinner van een paar jaar geleden, 2017 om precies te zijn. Fidget toys - dat zijn friemelspeeltjes, daar houden kinderen van. Lekker iets om hun handen mee bezig te houden zeg maar. Weet je het nog? Die ronddraai dingen die zo lekker lang doorgaan, hypnotiserend om naar te kijken? Ik kom 'm nog steeds af en toe tegen en inderdaad... dan kan ik het niet laten er nog even mee te spelen.

Pop it rage door TikTok

In die lijn van speeltjes zijn nu de Pop its dus razend populair. Kids zijn er kennelijk helemaal wild van geworden door een rage op TikTok. Er zijn zelfs kinderen die er een handeltje van hebben gemaakt om die dingen te verkopen, hoe slim!

Het ziet er eerlijk gezegd allemaal niet zo spannend uit, maar kinderen vinden het kennelijk heerlijk om mee te spelen. Wat natuurlijk ook te maken heeft met het feit dat andere kids ze hebben... fascinerend hoe TikTok zo kan zorgen voor een rage, vind je niet?

Fidget toys mega populair

Ik lees dat TikTok video's met de hashtag #fidgettoys letterlijk zo'n 3 miljard views hebben... daarbij gaat het niet alleen om pop its, ook stressballen doen het kennelijk weer heel goed opeens. Die vallen net zo goed onder de categorie fidget toys.

Fidget toys op Bol.com

Gepop in de klas

Natúúrlijk moeten die dingen ook mee naar school, dat is logisch. En wat vindt juf of meester daarvan? Tja... zoals met zoveel dingen: de één heeft er last van en verbiedt het gebruik of neemt ze in, de ander gebruikt de Pop its in de lessen als extra tool. Persoonlijk kan ik me héél goed voorstellen dat het bloedje irritant is voor een leerkracht, dat gepop in de klas de hele tijd.

In heel veel vormen en kleuren

Een snelle blik op Bol.com bij de zoekopdracht 'pop it' levert talloze resultaten op... waanzinnig. Niet alleen vierkant en rond en hartjes, je hebt ze in de meest exotische vormen. Wat dacht je van een Eenhoorn of een Dino? Kan allemaal!

Pop it fidget toy TikTok - bol.com

Pop its op Bol.com

Pop it eenhoorn - Bol.com

Ik vind die regenboogkleuren dan dus geweldig, maar ze zijn er ook in allerlei uni kleuren. Zelfs in glow-in-the-dark materiaal, ook waanzinnig cool. Ze verzinnen toch wat!

Welke fidget toys heb jij in huis? 

En? Heb jij al fidget toys in huis? Voor de kids of misschien lekker voor jezelf? Want friemelspeelgoed hoeft natuurlijk niet alleen voor kinderen te zijn... die stressballen, dat waren gewoon relatiegeschenken vroeger op kantoor toch? Met iets van meel erin, dus als je te fanatiek ging kneden liep je het risico op een stuiffestijn. Maar goed, nu moet je dus kennelijk pop its in huis hebben om erbij te horen... laat je weten of jij er al aan meedoet?

Anneke Ranzato
Go-Kids

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, wij daarvoor een kleine commissie krijgen. Dat kost jou niets extra en je helpt ons ermee... dank je wel dan dus!