Op de Facebook-pagina van Go-Kids hebben we regelmatig leuke winacties. En ja, de beloofde te winnen prijzen delen we ook werkelijk uit, natuurlijk! Zelf doe ik hoogst zelden mee aan een winactie. Heel af en toe maak ik een uitzondering en verhip, soms win ik ook nog wat!

Vorig jaar had ik meegedaan aan een winactie van SpeeldagNL en won ik een coole Pokémon set. Ja, voor m'n zoon natuurlijk, die toen helemaal in zijn Pokémon hype zat. Hij blij, ik blij, helemaal top.

Winactie voor een picknickmand

Nu zag ik in de vakantie een winactie langskomen van Amsterdam Farm Lodge. Ik had ze net op Go-Kids vermeld in de categorie 'Overnachten', want het zijn appartementen waar je fijn met je gezin kunt verblijven als je Amsterdam of de Zaanstreek wilt verkennen. Je kon een goed gevulde picknickmand winnen en ik dacht: let's try!

Gewonnen! Op naar Amsterdam Noord

Misschien heeft m'n spontane vermelding op Go-Kids Amsterdam geholpen, misschien was het toeval. Hoe dan ook: ik was de winnaar van die toffe mand. Afgelopen zaterdag ging ik 'm samen met m'n jongste ophalen in Amsterdam-Noord.

Het werd niet 'even ophalen', het werd een paar uur lang genieten. Allereerst van de plek waar Amsterdam Farm Lodge zit: op NoordOogst. Onder de rook van Amsterdam, direct naast het Coenplein, maar zo'n oase van rust en ruimte... heel bijzonder! Er zitten ook een kinderopvang en een BSO en oh - wat zullen de kids daar heerlijk spelen.

Gezinsappartementen Amsterdam Farm Lodge

Genieten: vervolgens van de bevlogenheid van de eigenaren Nicole en Rogier. Wat een enthousiasme en energie zeg! Ik kreeg een rondleiding door een paar van de appartementen en werd er erg blij van. Als je eens een gezin een tip moet geven waar de verblijven? Ik zeg hier! Elk appartement is anders en de inrichting is heel duurzaam gedaan. Veel tweedehands materialen, maar daardoor absoluut niet minder. Tof juist: een eettafel met zes verschillende stoelen. En een zelfgebouwde stapelbedstee voor de kinderen.

Heerlijke picknickmand

Toen kwam de mand tevoorschijn, met daarin vers brood van de bakkerij op het terrein, biologische honing van Beelease, heerlijke peren- en mandarijnenjam van De Tuin van Eten, witbier van pannenkoekenrestaurant STROOP, een fijne worst van Vair Buitengewonevarkens.nl, hmmmm. Een fijn picknickkleed maakte de mand compleet. Oh nee, nog wat druiven erbij - twee trosjes die we zelf mochten afknippen. Wij konden eigenlijk al niet wachten om te gaan eten.

Varkens knuffelen

Maar zover was het nog niet, want er zat ook nog een bon in om een keer gratis te oogsten bij de zelfoogsttuin. Wel zo handig om die meteen te verzilveren, dus togen we naar de boerderij. Onderweg nog even langs de varkens - die met z'n tienen enorm veel ruimte hebben om te scharrelen. We konden ze zelfs even aaien en knuffelen, zó leuk!

Stadstuinderij NoordOogst CSA Zelfoogsttuin

Dan - langs pannenkoekenrestaurant STROOP, waar ook gewerkt wordt aan een superleuke natuurlijke speeltuin - door naar boerin Marijke voor het oogsten bij stadstuinderij NoordOogst CSA Zelfoogsttuin. Dat is gewoon simpelweg een aanrader als uitje met je kinderen! We mochten vastgestelde groenten oogsten op verschillende plekken. Zoveel ruimte, zoveel grond, zoveel groenten, echt waanzinnig. Onze tas werd enorm goed gevuld met aardappelen, prei, radijsjes, Nieuw-Zeelandse spinazie, snijbonen, haricots verts, een savooiekool en krulpeterselie. Die tas op zich is al heerlijk, het oogsten zelf een belevenis. Echt superleuk om met je kinderen te doen. Je kunt dit eenmalig komen doen, maar je kunt ook een jaarabonnement nemen om elke week je groentenla goed te vullen.

Boze bijen

Groententas helemaal vol, terug naar de picknickmand. Of nee, onderweg nog even door de vlindertuin en langs de bijen van Beelease. Dat hadden we beter niet kunnen doen... we kwamen iets te dicht bij de kasten met bijen en die waren daar niet blij mee. Nicole en ik hadden een bij in ons haar, zij werd daarbij gestoken en m'n kleine man had ook een steek in zin vinger.

Smikkelen en smullen

Maar dat mocht de pret niet drukken, we hadden veel te veel zin in die lekkere lunch. Dus hup naar huis en met het hele gezin de mand leegeten. Nou ja, niet leeg - daarvoor was het natuurlijk veel te veel. Wat hebben we met z'n vieren zitten smikkelen van al dat lekkers zeg.... Nicole en Rogier: bedankt voor de mand maar zéker ook voor de gezellige ochtend!

- Anneke -