Is een kinderfeestje met de  versoepelde corona-maatregelen weer mogelijk zonder dat het online is? Wat maakt een partijtje dan coronaproof? 

Versoepeling corona-maatregelen voor kinderen

De versoepeling van de corona-maatregelen zoals premier Rutte die afgelopen dinsdag aankondigde geldt vooral voor kinderen tot 12 jaar. Precies de kinderen die zo graag een kinderfeestje vieren als ze jarig zijn. Kan dat na de versoepeling dan wel weer?

Richtlijnen informatienummer Corona

Kinderfeestje-idee informeerde bij het landelijk publieksinformatienummer corona (0800-1351). Daaruit kwamen vrij heldere richtlijnen voor het vieren van een kinderfeestje. Dat zijn:

  • nodig alleen kinderen van 12 jaar of jonger uit, van de basisschool leeftijd dus. Voor hen geldt de 1,5 meter regel in een buitensituatie niet.
  • nodig alleen bestaande contacten uit: dus kinderen die jouw jarige ook op school, op de kinderopvang of bij de sportclub tegenkomt.
  • laat kinderen die verkouden zijn niet naar het feestje komen.
  • plan je feestje na 11 mei, als de kinderen ook weer naar school gaan.
  • vier het thuis of in een beschermde omgeving - kom niet in aanraking met andere kinderen en/of volwassenen
  • zorg voor de normale hygiëne regels (en extra handen wassen is altijd goed)
  • de volwassenen bij het feestje houden 1,5 meter afstand

Binnen deze richtlijnen zou het dus mogelijk zijn om een kinderfeestje te organiseren - thuis of ergens in de buitenlucht op een plek waar geen anderen (te dichtbij) zijn. 

Kinderfeestje thuis lijkt dus te kunnen

Nu houden we ons bij Go-Kids vooral bezig met feestjes ergens anders, maar ook op onze website kun je leuke thuisfeestjes vinden. Het is niet zo dat alle feestjesgevers die naar je toe kunnen komen om de kinderen te entertainen tijdens een kinderfeestje dat opeens ook mogen en willen. 

Kinderfeestje thuis vieren

Verjaardagspartijtje buiten ook

Ik denk zelf dat een kinderfeestje buiten nog beter is dan een partijtje binnenshuis. Gezellig samen feest vieren op een plek buiten waar weinig andere mensen komen en natuurlijk met alle afstand tot anderen.

Een feestje in de natuur of op een groot veld om daar lekker in beweging te zijn... dat zou vanaf 29 april alweer moeten kunnen: vanaf dan mogen kids ook weer samen sporten bij een vereniging tenslotte. Natuurlijk altijd rekening houdend met de richtlijnen hierboven.

Kinderfeestje vieren op een open plek

Kinderfeestjes op Go-Kids coronaproof?

Op Go-Kids staan op de regiosites heel wat buiten- en sport-feestjes in de overzichten. Wij weten niet van elke organisatie of die wel of niet alweer beginnen met het geven van kinderfeestjes. We proberen die informatie zo snel mogelijk te verzamelen en gaan die dan ook verwerken op onze website.

Speurtocht pakket kopen voor een kinderfeestje

Wel kun je zelf een feestje organiseren - bij voorkeur met buitenactiviteiten zoals een leuke speurtocht. Wist je dat je kant en klare speurtochten met spannend verhaal kunt kopen? Op Bol.com vond ik een paar leuke:

Speurtocht Dunne Mike en de Cactusbroers - Bol.com

Speurtocht De gele banaan en de verloren schat - Bol.com

Speurtocht Cira en de gestolen modeontwerpen - Bol.com

En zo hebben ze er nog heel wat in verschillende thema's, voor verschillende leeftijden en zelfs ook met een escape room! Hoe leuk is dat?

Alle speurtochten

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!