Het beroemde Amsterdamse Dierenpark ARTIS is tijdens de herfstvakantie 2019, van 19 t/m 27 oktober, te bezoeken voor natuurlijk de dieren, maar ook voor speciale activiteiten! Er valt genoeg te beleven.  

Op weg door de Melkweg

Gedurende de herfstvakantie kun je iedere dag 'Op weg door de Melkweg' in het ARTIS-planetarium. Je kunt hier ontdekken dat in de herfst met het blote oog een ander sterrenstelsel aan de avondhemel te vinden. Je ziet hoe ons sterrenstelsel er van een afstandje uitziet. In het planetarium kun je zien dat de de zon een ster in de melkweg is, net als miljoenen andere sterren en dat de Melkweg een enorm sterrenstelsel is, net als miljarden andere melkwegstelsels. 

'Op weg door de Melkweg' vindt tijdens de herfstvakantie dagelijks plaats op de volgende momenten: 

  • 14.00 uur 
  • 15.00 uur
  • 16.00 uur

Wild en Woud 

De herfstvakantie staat in het teken van dieren en bomen. In het dierenpark kun je deze vakantie ontdekken hoe bomen elkaar waarschuwen voor een kudde hongerige giraffen. En kun jij zien welke dieren zich hoog in de boom verstoppen? Als je de bomenroute door ARTIS volgt zie je hoe dier en plant elkaar nodig hebben om te kunnen overleven. Je kunt zelf kiezen wanneer je de bomenroute wilt volgen, het is een doorlopende activiteit. 

En natuurlijk nog veel meer verschillende activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten, staat de ARTIS-agenda bomvol met familie-activiteiten. Afhankelijk van de dag waarop je naar ARTIS gaat kun je zien welke extra activiteiten er worden aangeboden. Bekijk het volledige programma van de herfstvakantie. 

P.S. bij dierentuin ARTIS vind je ook het unieke microbenmuseum Micropia, leuk om je bezoek aan ARTIS mee te combineren!

Wij wensen je alvast heel veel plezier tijdens je bezoek aan ARTIS in de meivakantie!