De herfstvakantie komt er weer aan en je weet wat dat betekent... Cinekid 2019! Een hele week staat het terrein van de Westergasfabriek bol van de films en media-activiteiten -zó ontzettend leuk om met je kids naartoe te gaan. 

Vorig jaar schreef ik ook een blog over Cinekid, simpelweg omdat ik het een geweldig evenement vind dat je in elk geval een keer moet meemaken met je kids. Of eigenlijk ieder jaar als dat enigszins kan. 

Wat ga je doen op het Cinekid Festival?

Als je dan besloten hebt dat je naar het Cinekid Festival gaat komt de échte uitdaging: beslissen wat jullie dan eigenlijk gaan zien. Er is zóveel aan films en workshops... daaruit kiezen valt nog niet mee. Dat kun je maar beter vooraf beslissen en je tickets regelen, want als je eenmaal daar bent zie je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer.

Uitgewerkte dagprogramma's in thema's

Waar ik vorig jaar een soort van handleiding aan je gaf over hoe je jouw Cinekid-programma het beste kunt inregelen, krijg je dit jaar hele fijne hulp van Cinekid zelf. Ze hebben een aantal thema's uitgewerkt tot perfecte dagjes uit, hoe handig is dat? De uitgewerkte thema's zijn:

Dat helpt wel lijkt me!

Lekker vroeg naar het Medialab

Ik zou zeggen dat je in elk geval het Medialab niet moet overslaan - gelukkig is dat dan ook in heel veel van de dagprogramma's opgenomen. Niet in alle en dat is ook goed, want smaken verschillen immers. Maar toen ik er jaren geleden met mijn jongens was heeft dat verreweg de grootste indruk achtergelaten bij ze. Het kan daar in de loop van de dag wel druk worden dus als je slim bent plan je het bezoek aan het Medialab lekker vroeg. Dan krijg je trouwens ook nog een Vroege-vogel-korting op je kaartje (moet je vóór 11.30 uur binnen zijn).

Cinekid Festival Amsterdam - Medialab

Talloze films en workshops voor kinderen

Het is behoorlijk overweldigend als je kijkt naar wat er verder allemaal te doen is. Wil je toch je eigen programma samenstellen in plaats van één van de uitgewerkte dagprogramma's, dan kun je in het Programma 2019 natuurlijk selecties maken. Je kunt filteren op:

  • dag (wanneer wil je gaan?)
  • leeftijd (hoe oud zijn jouw kinderen?)
  • discipline (wat wil je zien? kies uit verschillende soorten films, of voor masterclasses of workshops)
  • en als je wilt ook nog Genre, Land, Thema en Nominaties

Nou ja, duidelijk wel denk ik: genoeg te beleven op het Cinekid Festival op het Westergasterrein in de herfstvakantie van 2019!

Cinekid on Tour

Komt het nou niet uit om een dagje Westergas te doen - dan kun je tegenwoordig op heel veel andere plekken in het land genieten van Cinekid on Tour. Daarmee komt Cinekid met satellietfestivals naar filmtheaters, bioscopen, cultuurhuizen en bibliotheken. Ieder theater heeft een basis Cinekid programma en voegt zelf extra activiteiten toe. Zo is het in de herfstvakantie filmfeest in het hele land en kan ieder kind een Cinekid zijn. 

Nieuw: in PLEIN Theater - Amsterdam-Oost

Voor het eerst dit jaar is Cinekid on Tour ook in Amsterdam... PLEIN Theater in Oost is de place to be. Daar draaien ze drie dagen lang bijzondere jeugdfilms én is er in de foyer ook een Medialab ingericht. Allemaal wel veel kleinschaliger natuurlijk dan aan de andere kant van de stad, maar dat is voor sommige kinderen ook juist wel zo prettig.

Ik zeg... zorg dat je in de herfstvakantie een dagje vrijmaakt voor Cinekid, of het nou voor het Festival bij de Westergasfabriek is of voor één van de vele Cinekid on Tour locaties.... veel plezier!!