Dat dit jaar een ander jaar is geworden dan een ieder van ons had kunnen bedenken, hoeven we natuurlijk niet meer te vertellen. Dat dit echter ook gevolgen heeft voor ons jaarlijkse sinterklaasfeest had je alleen misschien nog niet over nagedacht?

Geen sinterklaas intocht in ’t Gooi dit jaar

Een aantal weken terug las ik al een artikel waaruit bleek dat de intochten in ’t Gooi zouden worden geannuleerd dit jaar. Natuurlijk ontzettend jammer voor de kinderen, maar wat mij betreft gezien de huidige ontwikkelen rondom corona wel het beste besluit. En dat zal ongetwijfeld voor nog veel meer steden en dorpen gelden.

En hoe zit dat met de landelijke intocht van Sinterklaas 2020? 

Ook de landelijke intocht zal dit jaar niet hetzelfde worden georganiseerd als voorgaande jaren. Het is ten slotte niet de bedoeling dat er hordes mensen zich op een en dezelfde plek zullen verzamelen. Daarom is er besloten om de locatie van de intocht dit jaar geheim te houden. Zo kan de intocht wél doorgaan, kan Sinterklaas alsnog (zonder live publiek weliswaar) een warm welkom worden geheten en kunnen alle kindertjes thuis vanaf de bank en voor de televisie meegenieten.

Tenzij… er toch nog nieuwe en scherpere maatregelen komen, ook daarvoor moet een slag om de arm worden gehouden, zo laat NTR blijken.  

Wanneer wordt de landelijke intocht uitgezonden?

De landelijke intocht wordt uitgezonden op zaterdag 14 november om 12.00 uur NPOZapp/NPO3. De voorpret begint natuurlijk al op woensdag 11 november met de uitzendingen van het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok! 

Nachtjes aftellen tot de intocht van Sint

Corona of niet: de Sinterklaastijd is en blijft spannend voor kinderen. Hartstikke fijn dus om heel helder te laten zien hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen totdat Sint ons land binnenvaart. We hebben daarvoor bij Go-Kids een hele handige Aftelkalender voor je gemaakt:

Sinterklaas aftelkalender 2020

Gratis downloaden!