Cinekid - wie kent het heerlijke festival in de herfstvakantie niet? Het Cinekid Festival wordt in 2020 op wel 10 locaties gehouden - en dan is er ook nog Cinekid on Tour op heel veel plekken in het land. Hier in Amsterdam gaat het om de volgende locaties:

Cinekid Festival 2020 op 10 locaties

Amsterdam blijft dus echt wel Cinekid Central - maar ook in Haarlem (Filmschuur), Rotterdam (LantarenVenster), Breda (Chassé), Nijmegen (Lux), Enschede (Concordia) en Groningen (Forum) is het Cinekid Festival heerlijk aanwezig in de herfstvakantie. In de regio Noord van 10 t/m 18 oktober, in de regio's Midden en Zuid van 17 t/m 23 oktober.

MediaLab verspreid door het land

Op elk van de Cinekid Festival locaties is ook het beroemde MediaLab aanwezig: een digitale speeltuin met de mooiste interactieve kunstinstallaties, de nieuwste apps en games en exclusieve mediaworkshops. Dat is dit jaar wel anders dan anders: in plaats van één MediaLab in Amsterdam zijn er 10 verspreid over het hele land: het lab is in stukjes gehakt en verdeeld. 

Verspreid over de 10 festivallocaties vind je allerlei nieuwe werken uit het MediaLab en kun je genieten van installaties, games en workshops. Dit avontuur zit op de meeste locaties inbegrepen bij je kaartje. Daarnaast kun je vanaf 7 oktober ook via het nieuwe online Cinekid Play platform het MediaLab ontdekken, gewoon vanuit je eigen huis!

Cinekid MediaLab 2020

Ga jij er ook gezellig met de kids op uit in de herfstvakantie? In Amsterdam, of ga je misschien gewoon een keer in een andere stad naar Cinekid? Of allebei - dat kan natuurlijk ook prima! De kaartverkoop is al gestart dus koop op tijd je tickets!

Programma & tickets

Livestreams met premièrefilm of serie

Vanuit de tien festivallocaties in Amsterdam, Haarlem, Groningen, Enschede, Nijmegen, Breda en Rotterdam wordt dagelijks een live programma gepresenteerd met een premièrefilm of serie. De livestreams maken het mogelijk dat ondanks corona kinderen in heel Nederland gelijktijdig een feestelijke première met bijzondere gasten samen kunnen beleven. Ze proeven mee met een interactieve kookworkshop bij de film De Schooltuin of krijgen samen met de acteurs uit de nieuwe Nederlandse serie Rudy’s Grote Kerstshow dansmoves onder de knie. 

Livestream programma

Cinekid on Tour

Naast het grote Cinekid Festival is er ook nog Cinekid on Tour: in maar liefst 20 filmtheaters in het hele land brengt Cinekid pareltjes van jeugdfilms. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld naar Cinekid on Tour bij PLEIN Theater in Oost. Op elke Cinekid on Tour locatie draien ze vier toffe films:

  • Mier (9+)
  • Kort maar krachtig (compilatie van korte films, 8+)
  • Pettson en Findus (4+)
  • Verhalen met een staartje (korte animaties, 6+)

Films Cinekid on Tour 2020

Cinekid Play

En dat is nog niet alles.... ze hebben ook nog een gloednieuw online platform ontwikkeld: Cinekid Play. Dit pltaform voor supernieuwsgierige kinderen én ouders gaat 7 oktober we de lucht in. Vanaf dat moment kun je daar rondvliegen en op avontuur in een universum vol films, games, workshops en live events. Spring mee!

Cinekid Play