LEF!, de circustheaterproductie van Laura van Hal ism STIP, is een spectaculaire circustheatervoorstelling voor lefgozers, watjes, avonturiers, thuisblijvers en mama's kindjes.

Een groots spektakel met acrobatiek

LEF! was een spektakel afgelopen zondag in de Krakeling. Een ware ervaring waarin een vijftal acrobaten een show neerzetten van hoog niveau in een bijna als een ouderwetse gymzaal aandoend decor. Prachtige setting, heel inspirerend en toch bijna bereikbaar voor alle jonge kinderen in de zaal. In het stuk zit een duidelijke verhaallijn die zowel kinderen als volwassenen (diepere laag) goed kunnen volgen. Er wordt eigenlijk niet in gesproken, wat maakt dat de voorstelling ook voor toeristen / personen met buitenlandse komaf goed te volgen is.

De meeste kinderen zitten op het puntje van hun stoel

Aan het begin van de show zien wij twee paren die samen, duidelijk al langere tijd, acrobatiek beoefenen. Dan komt er een vijfde (man) bij, wat lastig valt in de groep. Men stoot hem in eerste instantie af en dit zorgt voor grappige scenes. De meeste kinderen zitten op het puntje van hun stoel en er ontstaat continue rumoer in de zaal. Daarbij wordt ook de interactie gezocht. Dan begint het ijs te breken en krijgen de dames een oogje op deze nieuweling. Dit heeft effect op de mannen, wat wil zeggen dat zij zich behoorlijk uitsloven om de dames weer voor zich te winnen. Het resulteert in uitzonderlijk goede acrobatiek, “flawless" uitgevoerd. De kinderen hebben het er na afloop blijvend over dat de mannen wel twee anderen, staand bovenop elkaar, op hun schouders konden tillen. “Wow pap, ze konden met zijn drieën bovenop elkaar he?! Ben jij ook zo sterk?" Dan ontstaat er een situatie waarin ook de mannen de vijfde accepteren in de groep en gesteld raken op de nieuwe situatie. Net als iedereen in vrolijke stemming aan elkaar gewend is verdwijnt de vijfde met de noorderzon. De twee paren blijven in verwarring achter, waarmee de show eindigt.

Zeker een aanrader om met de kids naartoe te gaan!

Kortom een mooie voorstelling waar acrobatiek en een verhaallijn vol natuurlijke emotie bij elkaar komen. Jong en oud kunnen deze voorstelling goed volgen; zelfs iets jonger dan 6 jaar is in deze geen probleem. Het is heel bijzonder dat door middel van mooie en spectaculaire acrobatiek kunsten zo'n duidelijk verhaal kan worden verteld zonder enige spraak. Zeker een aanrader om met de kids naartoe te gaan: een GO!

Bekijk de teaser via Youtube.

LEF! is in Amsterdam nog te zien op dinsdag 27 februari in Theater de Meervaart.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Amsterdam!