Zingen, dansen en spelen, dat kun je aan meisjes van drie jaar wel overlaten. Op hun billen zitten, dat is echter een ander verhaal! Gelukkig hoeft dat ook niet bij Black Cat Theatre voor kinderen. Samen met kleine Puck bezocht ik de voorstelling 'Vier seizoenen', een voorstelling waar ze haar fantasie de vrije loop kon laten. Even geen filmpjes op een tablet maar spelen en beleven. Lees even mee met onze ervaring bij dit sympathieke kindertheater in Amsterdam!

Theater voor peuters in Amsterdam

Black Cat richt zich specifiek op theater voor de allerkleinste kinderen. De Vier Seizoenen is bedoeld voor kinderen van 1 tot 5 jaar en die zijn dan ook volop aanwezig op de -toch wat vroege- zondagochtend. Terwijl ik met een kop koffie een lekker plekje zoek, heeft Puck al nieuwe vrienden gemaakt in de grote speelhoek. Er ligt een goede verzameling van natuurlijk speelgoed klaar, iedereen huppelt rond op sokken en Puck heeft een picknick met haar peuterposse gevormd, compleet met denkbeeldig kampvuur. Leuk hoe snel dat gaat altijd. 

Black Cat Theatre Amsterdam - Puck aan het spelen

Vier seizoenen in beeld en geluid

Om 10.00 uur mogen we naar de theaterzaal, een gezellige en compacte ruimte. Alle ouders en kinderen gaan samen zitten op de tribune. Lopen mag, geluid maken ook maar meedoen met het verhaal nog eventjes niet. De opzet is eenvoudig en ideaal voor kinderen voor deze leeftijd. Actrice Anne neemt de kinderen mee in het verhaal waarin de verschillende seizoenen voorbij komen. 

Puck gaat er helemaal in op

De lenteschoonmaak met grote zeepbellen, een koude winterdag met dikke sokken, herfst met mooie laarzen en de winter met zachte sneeuwvlokken. Weinig woorden, veel expressie en vrolijkheid. Knap hoe ze dat zo sprekend en herkenbaar weet over te brengen. Puck gaat er -net als haar medepeuters- helemaal in op.

Bijzonder aansprekende geluidseffecten

Aan de zijkant zorgt iemand voor de live geluidseffecten en ik vind het bijzonder hoe Puck daar op reageert. Een beetje spannend bij een storm, dansend bij een lentezonnetje.

Gezellig meedoen en samen opruimen

Na de koude winter worden alle kinderen uitgenodigd om mee te doen in het verhaal en samen met de ouders spelen de kinderen met de muziekinstrumenten, veertjes en andere attributen. Heerlijk laagdrempelig en gezellig. Samen ruimen we ook alles weer op en dan is het afgelopen! Ook na de voorstelling kun je hier nog even spelen en samen genieten we van een appeltaartje.

Black Cat Theatre - Puck helpt opruimen

Over Black Cat Theatre Amsterdam

Black Cat Theatre is opgericht door Agnieszka Czekierda en Wilfred van Dongen. Agnieszka weet wat ze doet: ze richtte eerder een zeer succesvol kindertheater in Warschau op. Het is haar doel om kinderen in deze tijd van tablets en televisie hun verbeeldingskracht te laten gebruiken en ze te stimuleren om te spelen met gewone dingen. Spelen en het theater gaan bij Black Cat naadloos in elkaar over. Superleuk om eens te doen - ook voor kinderen die geen theater gewend zijn en slecht op hun billen blijven zitten :) 

Goed bereikbaar en gratis of goedkoop parkeren

Het Black Cat theater ligt bij Sloterdijk en is heel goed met de auto te bereiken. In het weekend kun je hier makkelijk en gratis parkeren (doordeweeks slechts 0,10 ct per uur). Black Cat biedt voorstellingen voor verschillende leeftijden en het is een heerlijke manier om kennis te maken met theater en jouw kind even op te laten gaan in verbeelding en fantasie. 

Black Cat Theatre Amsterdam - Puck bij poster

Door: Karin Horstman