Onze collega van Go-Kids Utrecht heeft samen met haar dochter meegedaan met een les van Fit Family. In onderstaande blog lees je haar ervaring.

De warming-up & tikkertje

Het is zaterdagochtend. Samen met mijn dochter van bijna 3 zit ik op het veldje bij de Muziekboog te genieten van het zonnetje. Van een afstandje zie ik iemand aan komen fietsen. Het is Myrna, de eigenaresse van Fit Family. Vriendelijk begroet ze ons en neemt extra de tijd voor mijn dochter. Terwijl Myrna alles klaar zet op het grasveld, ontmoet ik de andere ouders met hun kids.

De les begint met een voorstelrondje. De bal wordt doorgegeven en de kinderen mogen hun naam noemen. Daarna is het tijd voor de warming-up. Die bestaat uit een rondje rennen samen met de kids. Een aantal kinderen en ouders hebben al flink de vaart erin! Ik ren er achteraan en mijn dochter volgt mij op de voet.

Nu de spieren wat zijn opgewarmd is het tijd voor een actief potje tikkertje. Mijn dochter kijkt even de aap uit de boom, want het is toch best wel spannend. Maar als snel zie ik dat ze ontspant en geniet van de aanmoediging van de andere ouders en kinderen. Wat fijn om te ervaren dat iedereen elkaar en elkaars kinderen helpt. De sfeer is ontspannen en het voelt alsof ik hier al veel vaker mee heb mogen sporten met mijn dochter.

Een goede workout in maar 6 minuten

Daarna begint voor de ouders het echte werk. Al moet ik bekennen dat het spelen van tikkertje ook al de nodige zweetdruppels heeft opgeleverd. Er zaten namelijk behoorlijk wat zware elementen in voor de ouders, zoals het doen van squats wanneer je getikt was. En met een beetje pech werd je niet snel bevrijd door een kind, waardoor je extra lang in deze nogal ongemakkelijke houding mocht blijven staan.

Tijdens de volgende workout doen we een sessie van 2 keer 3 minuten. Terwijl de kinderen ons aanmoedigen en aan het bellenblazen zijn, werken wij ons in het zweet. De dagen daarna heeft het mij behoorlijk wat spierpijn opgeleverd. Ik heb nooit geweten dat je door twee relatief korte sessies alle belangrijke delen van je lichaam kunt trainen.
Conclusie: je hebt dus niet uren tijd nodig voor een goede workout. Zolang je maar de juiste oefeningen doet, kun je hetzelfde bereiken in veel minder tijd! Van deze eyeopener word ik als moeder heel erg blij! Want eerlijk is eerlijk, tijd om te sporten is schaars.

Na deze sessie is het tijd voor een korte pauze. Even wat slokjes water, uithijgen, en op naar de volgende oefening. Of mag ik 'spel' zeggen? Want het leuke is dat je, doordat je de oefening samen met je kind doet, het voelt als een spelletje.

De kinderen mogen tegenover hun papa's of mama's komen staan. Rennend, huppelend of hinkelend komen ze naar ons toe. Vervolgens springen ze op onze rug en samen rennen we door naar het volgende pionnetje. Om vervolgens weer om te draaien en terug te rennen. Daarna begint het hele riedeltje opnieuw.
Mijn dochten vindt het prachtig om op mijn rug te springen! Ze geniet enorm. Ik hoor haar lachen en mijzelf hijgen. We hebben de grootste lol, maar het is wel een echte workout! Wat fijn om dit samen met mijn dochter te kunnen doen.

De papa's en mama's tegen de kids

Daarna komt het favoriete onderdeel van mijn dochter. Er wordt door Myrna van alles uit een tas het grasveld opgegooid: pionnen, bekers en andere attributen. Het is de bedoeling dat de kinderen de spullen weer opruimen en terug stoppen in de tas. De ouders mogen ondertussen op hun handen lopend naar de plankhouding en weer terug. En dat tien keer!
Maar wie o wie heeft de opdracht eerder afgerond, wij of de kinderen? Fanatiek als wij ouders zijn gaan we aan de slag, maar wat zijn de kinderen snel! Dat maakt dat wij extra ons best moeten doen om de oefening op tijd af te ronden. Maar helaas, de kinderen winnen! Maar ach, wij dan ook een beetje toch?

Ik moet toegeven dat de oefeningen mij behoorlijk hebben uitgeput. Het is echt behoorlijk pittig, vergis je daar dus niet in! De kinderen maken het sporten leuker, maar ook zwaarder!

We eindigen de les met de cooling-down. Samen met de kinderen maken we een kring. Tijd om 'appels te plukken'. Steeds hoger en hoger. Daarna mogen de appels in de mand. Bukken en goed uitblazen. De kinderen doen gezellig mee.

De tijd is voorbij gevlogen. De les is alweer afgelopen. Voor de kinderen staat er wat fruit en water klaar. We kletsen gezellig wat na om vervolgens weer naar huis te gaan. Op de weg terug zegt mijn dochter spontaan: “Mama, ik vond het sporten met jou heel erg leuk, ik wil nog een keer.”

Thuis geniet ik in de tuin met een verdiend kopje thee nog even na van deze fijne ochtend. Wat heerlijk om een weekend niet te hoeven kiezen tussen quality-time met mijn dochter en een goede en gezonde workout. En fijn om dat wat ik graag doe te kunnen delen met mijn dochter. Een win-winsituatie dus. Ik vind dit echt de uitvinding van de eeuw en hoop dat veel papa's en mama's dit samen met hun kind zullen ervaren!

Wil jij dit nou ook eens gaan proberen samen met je gezin? Dan heeft Go-Kids wat leuks voor jullie! Alle Go-Kids-volgers ontvangen de eerste proefles t.w.v. € 10,- namelijk helemaal gratis. Meer weten? Klik dan hier voor meer informatie.

Naar de website van Fit Family