Mijn eigen auto… ik zou inmiddels misschien wel zonder kúnnen, maar willen is een ander verhaal. Denk ik. Aan de andere kant: mijn auto heb ik nu alweer 10 jaar. Ik denk na over vervanging, ook al doet-ie het nog prima. Daarbij kán ik natuurlijk ook eens nadenken over alternatieven voor het bezitten van een eigen auto.

Autobezit in Amsterdam

Nu woon ik niet Amsterdam, heb dus niet te maken met parkeerproblemen en bijbehorende kosten. Toen ik even bij mijn schoonvader was en € 6,= per uur moest afrekenen voor het parkeren bedacht ik me wel dat ik wel even diep zou nadenken over autobezit in Amsterdam.

Auto in Amsterdam

Huren is ook een idee

Want een auto huren in Amsterdam is natuurlijk ook een idee. Daarvoor kun je naar een groot verhuurbedrijf gaan of… je kijkt eens naar het concept van auto delen. Daarbij huur je een auto van een particulier, een auto die eigenlijk veel te veel stilstaat.

Deelauto via SnappCar

Via SnappCar kun je een huurverzoek indienen bij heel veel auto-eigenaren in Amsterdam – handig toch? Is dat verzoek akkoord, dan betaal je en kun je de auto ophalen.

Zonder sleutel

Dat ophalen kan op twee manieren werken. Sommige autos zijn Keyless: die kunnen heel handig geopend worden met de SnappCar app. Voor andere auto’s moet je wel de gewone sleutel van de eigenaar krijgen en daar dus afspraken over maken.

En als je nu meteen een auto nodig hebt?

Er zijn trouwens ook auto’s die direct te boeken zijn, dan hoef je helemaal niet te wachten op een reactie van de verhuurder. Wel zo praktisch als je nu meteen een auto nodig hebt. Dan hoef je er alleen nog maar naartoe – op de website staat al heel duidelijk in welke buurt de auto staat, dat weet je dus bij het kiezen van de deelauto.

Snappcar auto huren in Amsterdam

Handig alternatief voor eigen auto

Handig concept! Ideaal als je geen eigen auto wilt (of kunt) hebben maar wel regelmatig met je kinderen in de auto op pad wilt. Je maakt alleen kosten als je een auto gebruikt en er zijn zoveel auto’s in de verhuur dat het altijd wel moet lukken. Natuurlijk moet je er geen problemen mee hebben om in een ‘vreemde’ auto te rijden.

Busje huren in Amsterdam

Op deze manier kun je ook een busje huren in Amsterdam. Want hey, als je wel een eigen auto hebt wil dat niet zeggen dat je daarin ook altijd genoeg ruimte hebt voor wat je wilt vervoeren. Bij een verhuizing of voor het ophalen van grote spullen die je koopt is een busje gewoon hartstikke handig.

Auto delen: duurzaam & educatief

Buiten dat het huren van een auto – of busje - handig is als je in Amsterdam woont, is zo’n deelsysteem ook nog eens hartstikke duurzaam. Zo hoeven er veel minder auto’s rond te rijden – of eigenlijk vooral stil te staan. Dat scheelt ruimte in de straten en is ook beter voor het milieu lijkt me zo.

Auto delen met Snappcar

Pedagogisch verantwoord

Ook vind ik het behoorlijk pedagogisch verantwoord. Je leert je kinderen dat het niet nodig is om alles zelf te bezitten, dat delen ook een goed idee kan zijn. Ze kunnen leren over de kosten van autorijden en de afweging om niet te kopen maar te huren. De vanzelfsprekendheid van ‘even met de auto’ is er niet meer, je maakt steeds bewust de keuze om iets al dan niet met een auto te doen.

Prima lessen voor een kind zou ik zeggen…

Anneke Ranzato
Go-Kids Amsterdam