Theaterweekend: Anansi en de nieuwe wereld (4+) | in Theater de Meervaart

Theaterweekend: Anansi en de nieuwe wereld (4+) | in Theater de Meervaart

Het is Theaterweekend en dat betekent dat je heel veel theatervoorstellingen extra goedkoop kunt bezoeken. Kom je op zondag 27 januari naar Anansi en de nieuwe wereld (6+) Theater de Meervaart? Leuk voor de kleintjes en de voorstelling kost maar € 5 per kaart. 

Over Anansi en de nieuwe wereld (4+)

Al jaren worden de verhalen van Anansi de spin, afkomstig uit Afrika, verteld. Anansi is een bijzondere spin. Hij zet de wereld op zijn kop en zet mensen, dieren en goden regelmatig op een verkeerd spoor om te krijgen wat hij wil. Rechtvaardigheid door even niet rechtvaardig te zijn. Maar wat is rechtvaardigheid eigenlijk? En hoe kan je rechtvaardigheid krijgen? Deze vragen worden in de Afrikaanse Anansi-verhalen continu gesteld.

In ‘Anansi en de nieuwe wereld’ nemen Dorothy Blokland en Yahmani Blackman het publiek mee op de reis van Anansi naar het Westen. Een reis die niet kan worden verteld zonder die zwarte bladzijde van de geschiedenis aan te raken. Hoe heeft Anansi tussen de witte letters door zijn spel met rechtvaardigheid kunnen spelen?

Een interactieve en humoristische voorstelling waarin kinderen worden uitgedaagd hun mening te geven over rechtvaardigheid en de manieren waarop je rechtvaardigheid kan bereiken. Bijvoorbeeld door activisme of juist pacifisme.

Tickets en meer info

Vanwege het Nationaal Theaterweekend kosten tickets voor deze voorstelling vandaag maar € 5 per kaart. De voorstelling is te zien op de volgende momenten:

  • 14.00 uur 
  • 16.00 uur

Voor meer informatie en het reserveren van tickets ga je naar de website van Theater de Meervaart.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in en om Amsterdam? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Amsterdam!