Buiten de landelijke intocht van Sinterklaas op TV zijn er dit jaar niet of nauwelijks Sinterklaas intochten in Nederland. Of in elk geval geen intochten waar je bij kunt zijn. Allemaal hartstikke logisch met de corona maatregelen, maar natuurlijk wel jammer voor de kinderen.

Sinterklaas intocht 2020 in Amsterdam

Sinterklaas heeft op 15 november 2020 wel een intocht in Amsterdam, alleen is dat - net als landelijk - op een geheime locatie. Publiek mag er niet bij zijn, maar gelukkig doet AT5 verslag van de intocht. Burgemeester Halsema en kinderburgemeester Dominic ontvangen Sinterklaas en de Pieten. Zij overhandigen symbolisch en volgens de RIVM richtlijnen de sleutel van de stad aan Sinterklaas. En dan... ? Dan is in Amsterdam de tijd aangebroken dat alle kleine en grote kinderen thuis hun schoen mogen zetten en zich voorbereiden op Sinterklaasavond.

Gratis Schoenenzet Kalender

Van intocht naar speurtocht

Waarschijnlijk zullen er ook niet veel andere evenementen zijn rondom Sinterklaas. Gelukkig zijn er meer alternatieven dan alleen op TV naar de intocht of een Sinterklaasfilm kijken.

Gluurpietjes zoeken

Daarom is het al superleuk dat je kunt gaan speuren naar Gluurpietjes - als er genoeg van die pietjes op of achter de ramen te vinden zijn in jouw buurt. 

Sinterklaas Speurtocht in Amsterdam-Zuid

Met deze officiële Sinterklaas Speurtocht ben je niet afhankelijk van wat anderen doen: je kunt de speurtocht online aanschaffen en op eigen houtje lopen! Er is een leuke route voor jullie uitgestippeld door Amsterdam-Zuid. Met behulp van een smartphone of tablet kunnen de kinderen de speurtocht lopen. Deze speurtocht is niet gratis maar wél supertof! 

Speurtocht boeken