Buiten zwemmen met de kinderen is heerlijk als de temperatuur oploopt. Waar kun je lekker spetteren in Amsterdam en omgeving? Go-Kids Amsterdam zet 10 fijne coolspots voor je op een rij!

1. Poel's Up in Amstelveen

Ken je Poel's Up in Amstelveen al? Een heel bijzondere plek met een zwembad direct aan, of eigenlijk ín, de Poel. Het zwembad bestaat uit vijf aaneengesloten drijvende platformen met terras, bar, sanitair en verkleedruimtes. Prachtplek om te gaan zwemmen, chillen en genieten van het uitzicht.

Poel's Up in Amstelveen

2. Gaasperplas met Waterspeelplaats Noord

Recreatiegebied Gaasperplas in ZuidOost is perfect om met je kids lekker af te koelen, te picknicken en te spelen. De Waterspeelplaats Noord superleuk voor de kinderen. Er zijn speeltoestellen in en op het water: een keiensloot, een kabelbaan en een sluisjescomplex waarmee ze hele watervallen kunnen maken. Je kunt er altijd gratis naartoe dus waarom zou je het niet doen?

Recreatiegebied Gaasperplas met Waterspeelplaats Noord

3. Flevoparkbad in Amsterdam-Oost

Het Flevoparkbad is een heerlijk openluchtzwembad in Amsterdam-Oost. Er zijn verschillende baden, zonneweiden, speeltoestellen en een fijn terras. Je kunt hier niet gratis gaan zwemmen - je kunt online kaartjes kopen bij de Gemeente Amsterdam. Heb je een Stadspas met groene stip, dan zwem je met korting en met Eurozwemmen zelfs voor maar € 1,= per keer.

Flevoparkbad Amsterdam

4. Noorderparkbad in Amsterdam-Noord

Vroeger ging je in Amsterdam-Noord zwemmen in het Floraparkbad. Dat was alleen behoorlijk verouderd, dus is er een volledig nieuw zwembad neergezet: het Noorderparkbad. Daar kun je het hele jaar door zwemmen... binnen maar zéker ook buiten kun je er met het hele gezin een heerlijk zwemdagje beleven.

Noorderparkbad in Amsterdam Noord

5. Sloterstrand (strand aan de Sloterplas)

In Amsterdam-West heb je de Sloterplas met aan de plas een heerlijk strand. In 2017 heeft dat de officiële naam 'Sloterstrand' gekregen: een perfecte plek om bij mooi weer af te koelen, te zwemmen, te chillen en te spelen met je kinderen. Fijn ook voor een picknick!

Sloterstrand - strand aan de Sloterplas in Amsterdam West

6. Brediusbad

Het Brediusbad vind je aan de Spaarndammerdijk - naast het West Cord Art Hotel Amsterdam. Het is een heerlijk verwarmd openluchtzwembad, wel heel druk op warme dagen dus houd daar rekening mee. 

Brediusbad openlucht zwembad Amsterdam

7. De Hoge Dijk met de Speelsloot

Recreatiegebied De Hoge Dijk vind je in Amsterdam ZuidOost met bos, speelweides met speeltoestelen, watergangen en een grote plas bieden veel mogelijkheden voor een heerlijk dagje buiten (ook met de allerkleinsten). De grote plas heeft een afgebakend zwemgedeelte. Ook is er een ondiepe vijver - de Speelsloot - waar kinderen heerlijk kunnen poedelen.

Recreatiegebied De Hoge Dijk met Speelsloot in Amsterdam ZuidOost

8. IJburg Strand

IJburg Strand had het immens populaire Blijburg, maar dat is vorig jaar (2018) gesloten. Het Blijburgpand is nu Lolaland - een broedplaats voor creatieven en ondernemers aan het IJmeer. Inmiddels is het nieuwe stadsstrand van IJburg eind mei 2019 geopend. Daar kun je dus weer fijn gaan zwemmen met de kids - er ligt een ballenlijn in het water en bij lekker weer is er strandtoezicht.

IJburg Strand - foto De Brugkrant

9. Ouderkerkerplas

Of ga eens naar Ouderkerk aan de Amstel - daar vind je Groengebied Amstelland met als onderdeel daarvan de Ouderkerkerplas. Heerlijk gratis chillen met je gezin - met aan de ene kant een zandstrand en aan de andere kant een groenstrand. Allebei de stranden hebben speeltoestellen en een zwemlijn, dus perfect voor jouw en je kinderen.

Recreatieplas Ouderkerkerplas Ouderkerk ad Amstel

10. Amsterdamse Bos

Het Amsterdamse Bos heeft natuurlijk niet alleen maar bos... er is ook veel water waar kids kunnen zwemmen en spelen. Zo is er in de Grote Vijver een avontuurlijk speelbos met eilanden die je bereikt via wankele loopbruggen of een pontje.

Speeleilanden in het Amsterdamse Bos

Ook is er een groot kinderbad aan de kant van Miniport Amsterdam, de kanoverhuur en het Amsterdamse Bostheater.

Kinderbad in het Amsterdamse Bos

Nog meer zweminspiratie nodig?

Zooo dat zijn toch heel wat fijne ideetjes voor plekken om buiten te gaan zwemmen, spetteren of poedelen met je kids. Heb je nog meer inspiratie nodig? In ons overzicht van 'zwemmen' en 'geschikt voor mooi weer' vind je nog wel wat meer.... Veel zwemplezier met je gezin!

Check de waterkwaliteit van het zwemwater in de natuur!

Enneh - als je in natuurwater wilt gaan zwemmen, dan is het wel verstandig om altijd even na te gaan wat de kwaliteit van het zwemwater is. Dat doe je heel makkelijk op www.zwemwater.nl. Wat je ermee doet moet je zelf weten, maar er staan vaak waarschuwingen op... Zij houden de kwaliteit van de meren in de gaten en weten dus altijd of het veilig is om op jouw favoriete plekje te gaan zwemmen!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio Amsterdam aan!

GRATIS UitTips!

Log In