Beleef een heerlijke (en duurzame) middag op het water van historische en levendige stad Alkmaar!

Jaaaaa!! Eindelijk weekend! Dat is altijd heerlijk natuurlijk, maar voor dit weekend hadden wij iets extra leuks gepland; we hebben een elektrische sloep gereserveerd bij Greenjoy Alkmaar. Lekker even zorgeloos met de kinderen het water op in een boot die geen herrie en stank maakt. Niet alleen wij genieten daarvan, de kinderen raken ook niet uitgekeken. 

Even na tweeën stappen wij vanuit Langedijk op de fiets naar Alkmaar, want wat een geluk, het is prachtig zomers weer! Zoals aangegeven liggen de sloepen recht onder het stadskantoor van gemeente Alkmaar. Ideaal, want als je met de auto bent parkeer je er vlak naast in parkeergarage Kanaalschiereiland en de fiets zet je in de stalling naast de steiger van Greenjoy. Makkelijker kan haast niet!

Bij reservering hebben we al een uitgebreide vaarinstructie gehad en je activeert de sloep eenvoudig via je mobiel. 
We laden de kinderen in en dan zijn we klaar voor vertrek.... De eerste uitdaging dient zich meteen aan! Want dat tunneltje richting de Molen van Piet is wel héél laag. Emily, Bryan en Ilse (van 2, 5 en 6 jaar) vragen zich af wie dit toch zo bedacht heeft, al vinden ze het reuze interessant om zo laag mogelijk in de boot te gaan liggen! En zodra we er onderdoor zijn merken we dat bootje varen in Alkmaar populair is! Wat een gezellige drukte op het water. De kinderen zwaaien naar de andere bootjes en de zonnende mensen op de oever. 

Bryan (5 jaar) en Ilse (6 jaar) weten het beste plekje in de boot te bemachtigen, helemaal voorin! Op de knietjes op het bankje voor het beste uitzicht. Ze kijken hun ogen uit. Mama, kijk een molen! Papa, die boot vaart hard zeg, kunnen wij dat ook!? Of we krijgen de instructie om weer de boot in te duiken voor nog weer zo'n gekke lage brug. Hilarisch vinden ze dat! 

In een uurtje varen we rondom Alkmaar en bij de accijnstoren sturen we de boot richting het centrum. Eens kijken hoe gezellig het is op het Waagplein. Nou, met dit weer weet men de terrasjes zeker te waarderen en ook op het water krioelt het in deze smalle grachten van de bootjes. Best spannend vinden de kinderen...niet botsen hoor, papa! 

We mogen nog een uurtje doorvaren, want de sloep is gereserveerd voor 2 uurtjes! We varen langs een prachtige historisch boot die aangemeerd ligt aan de kanaalkade en vervolgen onze weg onder de spoorbrug door. Lekker ruim, dat Noord-Hollands kanaal! Een mooi moment om de kinderen even zelf aan het roer te laten. Nou, dat laten ze zich geen 2 keer zeggen. Ze genieten zichtbaar en wij genieten op onze beurt van die blije gezichtjes!
Op de boot besluiten we na afloop van dit avontuur nog even lekker uit eten te gaan bij Pannenkoekenrestaurant De Bolle Buik in Heerhugowaard
De kinderen zijn niet te houden en geven deze dag de naam 'feestdag'! 

Wil jij ook zo'n heerlijke ontspannen middag beleven in Alkmaar?
Huur dan een sloep bij Greenjoy; fluisterstil en eenvoudig te reserveren.
Meer weten? Check de pagina van Greenjoy op Go-Kids Alkmaar.

Volg je Go-Kids regio Alkmaar al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!