Met Zuiderzeelicht brengt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het spannende verhaal De Scheepskapitein van Enkhuizen tot leven via licht, beeld en geluid. Een mooie belevenis in de Kerstvakantie!

Zuiderzeelicht: het spannende verhaal De Scheepskapitein van Enkhuizen

Het spannende volksverhaal ‘De Scheepskapitein van Enkhuizen’ is speciaal voor het Zuiderzeemuseum bewerkt door scenarioschrijver Barbara Jurgens en wordt door niemand minder dan acteur en regisseur Frank Lammers verteld. Met de Halve Maen - het 17e eeuwse replica schip - als decorstuk komt deze eeuwenoude Zuiderzeelegende via Zuiderzeelicht tot leven via licht, beeld en geluid. Wandel deze kerstvakantie door de sfeervolle donkere straatjes in het buitenmuseum en beleef het verhaal tijdens Zuiderzeelicht

Over het verhaal

De scheepskapitein van Enkhuizen gaat over een kapitein die een contract afsluit met de duivel en door de liefde voor een vrouw de strijd aangaat tussen hart en hebzucht. Het is een spannend verhaal over inhaligheid, hartstocht, trouw en verbondenheid én over de strijd tussen goed en kwaad.

Verteller Frank Lammers

Frank Lammers is een Nederlandse acteur en regisseur, die van alle markten thuis is en bekendheid geniet in zowel films, televisieseries als reclames. Hij speelde de hoofdrol in de film Michiel de Ruyter en heeft één van de hoofdrollen in de Belgisch-Nederlandse televisieserie Undercover. Het Zuiderzeemuseum is enorm trots dat Frank Lammers de verteller is van Zuiderzeelicht 2019.

Scenarioschrijver Barbara Jurgens

Barbara Jurgens schreef eerder succesvolle tv-series als ‘Keyzer & de Boer Advocaten’ en de film ‘Amazones.’ Haar jeugdfilm ‘Vechtmeisje’ ontving zowel de jury- als publieksprijs voor Beste Nederlandse Familiefilm én werd dit jaar uitgeroepen tot beste Europese jeugdfilm. Haar jeugdboek en debuut ‘De wolventemmer’ werd lovend ontvangen. Recent verscheen haar derde boek ‘De wolventemmer – Opgejaagd’.

Bijdrage BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland

Het Zuiderzeemuseum ontving in 2017 tijdens het jaarlijkse BankGiro Loterij Goed Geld Gala een schenking van 560.000 euro om Zuiderzeelicht drie jaar lang te realiseren. De BankGiro Loterij draagt dankzij haar deelnemers graag bij aan dit vernieuwende en unieke concept. 

Gaan jullie ook naar het Zuiderzeemuseum voor Zuiderzeelicht?

Zuiderzeelicht is te bezoeken van zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december. De wandeling duurt ongeveer 1 uur.

Je kunt er met kinderen van alle leeftijden naartoe, maar het is het leukst voor kinderen vanaf een jaar of 8 - jongere kinderen zullen het verhaal niet volledig begrijpen. Aan de andere kant zullen zij wel onder de indruk zijn van alles eromheen!

Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.00 en 21.00 uur. Reserveren kan via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.

Foto: Zuiderzeemuseum

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!