Vanaf de intocht van Sinterklaas in Bergen tot Pakjesavond kunnen kinderen het Sinterklaashuis bezoeken. Heerlijk helpen bij de Pieten en een echt Pietendiploma halen, zó leuk!

Huiselijke sfeer in Sinterklaashuis Bergen

In Sinterklaashuis Bergen vind je een huiselijke sfeer. Geen afzetlinten en hekjes, de kinderen kunnen gewoon lekker rondlopen in het huis, helpen met de dagelijkse activiteiten (cadeautjes inpakken, pepernoten bakken) en natuurlijk praten spelen en zingen met Sint en Piet. Zo krijgen ze een onvergetelijke Sinterklaastijd!

Kijkje achter de schermen van het Sinterklaashuis

Uiteraard willen de Pieten heel graag een kijkje achter de schermen geven van het dagelijks leven in het Sinterklaashuis. Dus nemen ze je graag mee door het huis waar ze vol trots hun eigen bedje laten zien, de Inpakcentrale, en (stiekum) in de slaapkamer van Sinterklaas gluren. Maar dat kan alleen als de Sint niet in zijn bed of bad ligt natuurlijk.

De Pieten zullen waarschijnlijk wel hulp vragen aan de kinderen: er moeten namelijk nog duizenden pakjes ingepakt worden, en pepernoten gebakken (alleen zaterdag en zondag) en taaipopjes versierd. 

Om te laten zien dat er in Nederland ook heel veel goede hulppieten zijn kunnen de kinderen een Pietendiploma halen. Dan is Sinterklaas ook in de toekomst verzekerd van een heleboel fantastische Pieten!

De Sint zelf is er altijd op woensdagmiddag, vrijdagmiddag, zaterdag en zondag. Hij zit dan de hele tijd klaar om met de kinderen te praten en te zingen en hun tekening in ontvangst te nemen.

Gaan jullie ook naar Sinterklaas in Schoorl?

Je vindt het Sinterklaashuis aan de Oorsprongweg 3 - 1871 HA - Schoorl. Het Sinterklaashuis Bergen is elke dag geopend van 19 november tot en met 4 december van 11.00 tot 16.30 uur. De entree voor het Sinterklaashuis Bergen bedraagt € 3,50 per persoon. Alle informatie vind je natuurlijk op de website van Sinterklaashuis Bergen!

Handige Sinterklaas Aftelkalenders!

We hebben twee superhandige Sinterklaas aftelkalenders voor je... één om de nachtjes af te strepen tot de intocht van Sint in Nederland, en één om de nachtjes af te strepen tot Pakjesavond (mét schoenenzetkalender). Je kunt ze gratis downloaden en printen, zo leuk!

Download nu!