Haringvlietplein 3a, 3251 LD Stellendam

Veilige haven voor zeehonden 

Zeehonden die gewond of ziek zijn en zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt, kunnen worden opgevangen bij A Seal in Stellendam. Vooral in de maanden dat pups in het wild geboren worden is het een drukke boel bij A Seal. Leerzaam en interessant voor de kinderen! Niet alleen leer je over zeehonden en het leefgebied, ook zijn er wisselende exposities met thema’s als natuur of ecologie te vinden. Breng eens een bezoekje aan de opvang en zie hoe de gedreven medewerkers en vrijwilligers de zeehonden weer “op de been” brengen. Wie weet kun je ook nog de vrijlating in zee van een opgeknapte zeehond bijwonen!  

Een bijzonder uitje met kinderen vind je in Stellendam. Hier bevindt zich sinds enige jaren namelijk een echt zeehondenziekenhuis, waar je op bezoek kunt.

Stichting A Seal Stellendam. 

Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Meestal zijn dit jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijt geraakt, of zeehonden die gewond of ziek zijn. Het gebied waar de zeehonden vandaan komen strekt zich uit van net onder het Noordzeekanaal in IJmuiden tot aan de Belgisch-Nederlandse grens in Cadzand. Dat is een flinke lap natuurlijk, dit is dan ook echt een uniek uitje dat je niet op veel plekken kunt beleven. 

Zodra de zeehonden weer helemaal gezond zijn en weer kunnen overleven in het wild worden ze weer vrijgelaten. Ze moeten dan zo'n 35 kilo wegen. Tot het zo ver is worden ze verzorgd bij A Seal. 

zeehonden opvang Goeree-Overflakkee

De vrijlatingen van de zeehonden zijn ook te bezoeken. Meestal vinden deze plaats op de stranden bij Ouddorp of Renesse. 

Zeehonden opvang Goeree-Overflakkee

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor