Middelplaat 6, 3253 MJ Ouddorp

Gezinsuitje: met de kinderen de buitenlucht in - Zeeland Buitenland. 

Aan de oevers van het Grevelingenmeer ligt een heel bijzonder gebied waar je terecht kunt voor een actief gezinsuitje of familie-uitje. Je kunt er bijvoorbeeld survivallen, vlotten bouwen, een avonturentocht doen of klimmen!

Natuur- en speelgebied

Het gebied van Zeeland Buitenland bestaat uit vijf eilanden. Verspreid over het hele gebied vind je er alles wat een buitenuitje tot een succes kan maken: een klimtoren, water, hangbruggen, duinen en nog veel meer. 

Dit is een plek waar je vies mag worden, waar schoenen nat worden, waar met water (en modder:) ) gespeeld mag worden en waar niks moet, maar alles mag. 

Alvast een waarschuwing voor ouders: kinderen willen hier niet meer weg!

 

Activiteiten bij Zeeland Buitenland

Zwerftocht

Maak de zwerftocht van eiland naar eiland. Tussen de eilanden bevindt zich een survival hindernisbaan. Iedere oversteek is anders, met als overeenkomst het doel om droog aan de overkant te komen...
De hindernissen zijn op verschillende niveaus te nemen. Dus iedereen kan mee!

Meer over de zwerftocht lees je hier. 

Kanoën

Kanovaren blijft een bijzondere activiteit! In het gebied van Zeeland Buitenland zijn verschillende routes, bijvoorbeeld in de kreken maar ook op open water. Je maakt zelfs kans zeehonden tegen te komen!

Er zijn eenpersoons-kajaks te huur (leuk voor de wat grotere kinderen) en 2- of 3-persoons kano's. Natuurlijk zijn er ook zwemvesten en waterdichte tonnen te verkrijgen. 

Go-Kids tip: vaar met de kinderen naar het strandje en neem iets lekkers te knabbelen mee: een leuke tussenstop en bij mooi weer een fijne gelegenheid om verkoeling te zoeken. 

Meer over het kanovaren lees je hier. 

Hoogteparcours

In het gebied is een heus hoogteparcours. Op het parcours kom je allerlei hindernissen tegen zoals staalkabels of balken waar je overheen gaat. 

Er zijn twee parcoursen: één op 10 meter (!) hoogte en één op 3 meter hoogte. Zo hoeft niemand iets te doen wat eigenlijk nog te spannend is. 

Meer over het hoogteparcours lees je hier.  

Vlotten bouwen

Creatief bezig zijn, buiten zijn, samenwerken en je eigen ideeën tot uiting brengen. Ga je met de kinderen vlotten bouwen dan zul je versteld staan van de creativiteit die ze op jonge leeftijd al in zich hebben. 

Hoe cool is het om zelf een vlot te bouwen dat dan ook nog eens echt blijft drijven? En wie krijgt de (twijfelachtige?) eer om hem als eerste uit te proberen?

Meer over het vlotten bouwen lees je hier. 

Boogschieten

Vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar kunnen kinderen deelnemen aan een boogschietsessie. Leuk om te combineren met één van de andere activiteiten in het gebied!

Meer over het boogschieten lees je hier.

 

Je leest het al: bij Zeeland Buitenland is voor iedereen iets te beleven. 

Tips voor als je van plan bent hier een dagje met jouw gezin door te brengen:

- Trek oude kleren aan die vies mogen worden en neem waterschoenen of oude dichte schoenen mee.

- Neem handdoeken en droge kleren mee, die zou je nog wel eens nodig kunnen hebben...

- Heb heel veel plezier op deze plek waar niks moet en alles mag!

 

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Outdoor