8 x waarom ik juist wél geniet van deze hete dagen

Feeling hot, hot, hot..

Warm hè? Zeg ik, terwijl ik met mijn computer op schoot lekker vlakbij de airco zit... De weersvoorspellingen voor de komende dagen wisselen nogal. Eerder zou morgen (woensdag) de warmste dag worden, nu geven ze nog ‘maar’ 23 graden op voor morgen. Ik ben benieuwd wat er staat als we vanavond nog een keer kijken.

 

Nederland is in de ban van de hitte. Je kunt Facebook niet op of er wordt je van alles geadviseerd. Drink genoeg, smeer op tijd in, let op ouderen, laat kinderen en dieren niet in de auto etc etc. Ik weet het, het is helaas voor een enkeling toch gewoon nodig en beter een advies te veel dan een te weinig. Maar toch word ik wel eens ‘advies-moe’. Dus dacht ik: als iedereen nou gewoon met gezond verstand handelt, dan is er weer ruimte voor iets leuks. Want buiten alle goedbedoelde adviezen en ge-pffffffft, vind ik eigenlijk dit warme weer hartstikke fijn! Waarom? Om deze redenen:

 

1. Waar het normaal gesproken een discussie is wie de boodschappen moet doen, vechten we nu om wie de boodschappen mág doen, of we gaan met het hele gezin. Ook wel eens leuk voor de verandering, toch?

2. Gewoon zomaar een lauwe douche midden op de dag nemen is heerlijk! Vol goede moed ga ik daarna verder met mijn dag. (ik snap dat niet iedereen deze luxe heeft hoor, helaas)

3. De kinderen (die van mij in ieder geval) zijn mega-blij met ieder emmertje water waarmee ze mogen brassen. Waar ze normaal gesproken nogal eens van zich durven te laten horen dat ze zich vervelen (wat ik toch al nooit snap, met al dat speelgoed!!), zijn ze nu uuuuren zoet met een zwembadje en een plastic beker om water mee te scheppen. Geniet van die momenten!

4. Ik vind de warmte dus echt een pri-ma excuus om het huishouden te laten voor wat het is. Te warm. En ook koken heeft niet echt veel zin, want niemand heeft honger op zo’n warme dag. In plaats daarvan doen wij ons deze week te goed aan stokbrood, salades en koude schotels. Lekker, gezond en makkelijk!

5. Veel instanties en scholen hanteren een tropenrooster deze week. Zo ook een aantal sportclubs en -verenigingen. Gaat de sport van je kind niet door? Lekker! Even een keer geen taxi spelen 😉 Ik gebruik deze cadeau-tijd voor een lekker relaxmomentje. Kids in het zwembad, ik met een boek in de schaduw.

6. De kinderen zijn extra blij dat ze wat extra vocht binnen moeten krijgen, want dat doen we hier nu gewoon twee keer per dag in bevroren vorm. Met suikervrije ijsjes is niks mis, en de reactie erop is toch echt leuker dan die op een glaasje drinken.

7. Niemand vindt het nog erg om nat te worden, je bent ten slotte binnen no-time weer droog. Dus dit is dé kans om het kind in jezelf naar boven te laten komen tijdens een watergevecht. Zo belandde ik gisteren met mijn billen in een met water gevulde speciekuip. Gewoon, omdat het kon 😊.

8. Is dit weer niet de reden dat de Franse snelwegen vollopen in juli? In de zomervakantie willen we allemaal zo warm mogelijk, waarom dan nu niet? Pak de koelbox in en ga naar het strand, we wonen er tenslotte niet ver vanaf. Aanstaande zaterdag wordt het volgens de berichten weer zo warm. Ga lekker op vakantie voor 1 dag!

 

Voor degenen die net als wij juist nu leuke activiteiten wil ondernemen met de kids, hebben we deze pagina gemaakt met de 25 leukste waterspelletjes voor thuis!