Zoals bijna alles het afgelopen jaar, is ook de Sinterklaastijd anders dan we gewend zijn. We laten ons natuurlijk niet op de kop zitten, we maken er gewoon het beste van. We hebben een aantal tips om deze Sinterklaas tot een succes te maken. 

Pepernotenrecept

We hebben een printable recept voor pepernoten, voor de kinderen zelf! Met een klein beetje hulp met de oven kunnen kinderen zelf het recept doorlopen om heerlijke pepernootjes te maken. 

Naar het gratis recept

Cadeauspelletjes

Wil je dit jaar iets anders doen met de cadeaus? Niet gewoon één voor één uit de zak pakken, uitpakken en next? Speel dan een van deze spelletjes met cadeautjes samen met de kinderen. 

Naar de Sinterklaasspelletjes

Sinterklaas speurtocht

In Terneuzen, Zierikzee en Middelburg kun je een Sinterklaasspeurtocht doen via een app. Je bent met het hele gezin zo'n 1,5 uur aan het speuren door de stad om samen de code te achterhalen zodat de Sint weer bij het grote boek kan. De speurtocht kost € 19,50 en kun je online bestellen. 

Naar de Sinterklaas Speurtocht

Gluurpietjes zoeken

Heb jij ze al gespot? Na de Berenjacht kun je nu op zoek naar gluurpietjes. Daarbij doe je ook nog eens opdrachten! 

Meer over de Gluurpietjes

Cadeau idee? Wij testten gezelschapsspellen voor gezinnen! 

In de afgelopen herfstvakantie zijn wij met twee gezinnen aan de bord- en gezelschapsspellen gegaan. Onze ervaringen met al deze spellen hebben we gebundeld in een review. Je leest er onze ervaringen met bijvoorbeeld Cluedo, 30 seconds junior, Catan Junior, Keezen, Virus (?!), Monopoly Valsspelers en Pandemic, 

Naar de spellen review

Steun de lokale ondernemers

Ondernemers hebben het enorm zwaar na de gedwongen sluitingen en de twee periodes van lockdown. Juist nu is het zaak dat we ze steunen. Dat kan door ze te bezoeken, veel plekken zijn weer open, door lokaal cadeaus te kopen (wel volgens de richtlijnen natuurlijk), eten te bestellen of bijvoorbeeld door een cadeaubon te kopen. Hoe leuk is het om een uitje in de zak te doen? Hebben de kids meteen weer iets om naar uit te kijken. 

 

Voor nu ben je door onze tips heen. We wensen jullie veel plezier in deze bijzondere Sinterklaastijd!