Teambuilding voor het gezin!

Wat een heerlijkheid, het is zaterdagochtend, best oké weer en wij mogen naar Zeeland Buitenland aan het Grevelingenmeer. De kids en papa hebben totaal geen idee wat ze kunnen verwachten. En eerlijk, ik ben er geweest maar heb ook geen idee wat ik vooral kan verwachten van de kids.

Zeeland Buitenland outdoor activiteiten

Wij gaan namelijk een soort van survivallen met het gezin! En met Melle van 3 en Julia van 6 vind ik nog best spannend. Pieter, de eigenaar van Zeeland Buitenland heeft me ervan verzekerd dat Zeeland Buitenland geschikt is voor iedere leeftijd dus we gaan ervoor! Zeeland Buitenland bestaat uit een gebied van vijf eilanden. Verspreid over het hele gebied vind je er alles wat een buitenuitje tot een succes kan maken: een klimtoren, water, hangbruggen, duinen en nog veel meer. 

Aangekomen op locatie, blijkt dat we niet de beste schoenen aan hebben voor onze activiteit: er zijn namelijk oesters in het water en dan zijn slippers of blote voeten niet heel handig. Maar gelukkig liggen en heel veel verschillende schoenen die we kunnen lenen. Er liggen zelfs lieslaarzen! En geloof me die zijn echt heel handig! Papa had ze achteraf heel graag gebruikt!

Zeeland buitenland

De survival begint!

Met de juiste schoenen aan vertrekken we op ons avontuur. Iedereen wil een andere kant op dus dat begint al lekker :). Uiteindelijk geeft papa de richting aan en rennen de kindjes vooruit. Al snel vallen ze stil, omdat de de klimtoren zien. Wow wat is dat hoog, mogen wij dit ook? Dat was niet helemaal ons plan dus we vervolgen onze weg.
We liepen verder en kwamen bij de eerste hindernis, waar we letterlijk koudwatervrees hadden. Want hoe ga je dit doen, mag je vies worden, hoe diep is het water, dat soort vragen komen dan toch in je hoofd. Melle is nog echt wel heel klein om deze hindernis te doen, dus die gaat voorzichtig in het water. Want het is natuurlijk wel gek om ineens met schoenen aan het water in te gaan. En he, kijk wat is dat? Er zitten gewoon kwallen in het water, super leuk om te zien maar ook best een beetje spannend! Julia wilt wel de hindernis doen maar vindt het ook best spannend, dus ik besluit ook maar het water in te gaan en haar te helpen! 

Zeeland Buitenland outdoor activiteiten

Ontdekken en plezier maken!

Na de eerste hindernis zijn we los en is nat worden en vies worden is geen probleem meer! De kids verleggen hun grenzen en wij zijn weer een beetje kind. De ene na de andere hindernis wordt genomen. En we genieten alle vier van de interactie en de uitdaging. We zoeken diertjes, kwallen, krabbetjes, oesters, kleine visjes en onderzoeken alles wat we zien. De kids klimmen en proberen wat ze kunnen. Met zo hier en daar wat kleine valpartijtjes :). Melle die echt in m'n armen viel en zo trots was dat hij het had geprobeerd en Julia die angst na angst overwint en zo enthousiast is dat ze alles wilt doen!

Zeeland buitenland outdoor activiteiten

Na een tijdje vinden we een mooi plekje om even uit te rusten en wat te eten. Er liggen heel veel dode krabbetjes: zowel de lijfjes als scharen, heel leuk om te zoeken en te vergelijken. We zitten op een heel mooi plekje met een stukje laag water, waarna het Grevelingenmeer begint. Prachtig uitzicht en heel leuk om in dit lage water te zien wat er allemaal rondzwemt. De kleine visjes, krabbetjes en kwallen worden allemaal bestudeerd. Wat een heerlijke rust en wat genieten de kids van alles wat we zien.

Outdoor activiteiten voor het gezin

Terug de naar realiteit

Het wordt weer tijd voor een volgende hindernis, we proberen weer van het ene naar het andere eiland te komen. Via een vlottenbrug lijkt mij het veiligst. Melle gaat met mij mee en papa en Julia proberen toch nog een touwbrug. Wat eenvoudig lijkt is met een 3 jarige enthousiaste peuter toch nog wel wat lastiger, maar ook wel echt super leuk. We vinden samen een manier om aan de overkant te komen en voelen ons echt een team! Papa en Julia doen niet onder voor ons want zij werken ook goed samen en vieren hun aankomst op het volgende eiland ook als een overwinning.

En eerlijk deze hele ervaring was een overwinning! We moesten samenwerken, leren wat we kunnen en dat vies worden leuk is en mag! We leerden de hindernissen nemen en daar elkaar zo goed bij te helpen dat ook vooral heel veel lol hebben gehad. Met z'n vieren kwamen we weer ontspannen aan bij het begin.

Daar hebben we nog even iets gedronken en geleerd dat de kwallen die in het water zaten helemaal niet zouden prikken en dat we die ook dus hadden kunnen aanraken :). Vol nieuwe ervaringen en terugkijkend op een dag vol mooie verrassingen!

Benieuwd geworden naar Zeeland Buitenland? Kijk dan hier voor alle informatie!

Liefs,

Karin