Grappig... een jaar geleden schreef ik een blog over de coronamaatregelen, en hoe we daardoor niet naar grote speeltuinen, jumphallen en zwembaden konden. Bijzonder hoe een jaar zich kan ontwikkelen... ik schreef toen:

"Het is vakantie en we kunnen nergens heen door de corona-maatregelen. Hoe lang die nog duren... geen idee! Dus ook niet wanneer we weer naar een jumphal, een zwembad of een grote speeltuin kunnen. Die zijn allemaal voorlopig nog gesloten. Wat nou als dat tot of zelfs tot en met de zomervakantie duurt? Dan is het misschien een idee om naar de mogelijkheden in je eigen tuin te kijken...."

Dat was op 28 april 2020, grofweg een jaar terug. En moet je nu kijken! 'Wat nou als dat tot of zelfs tot en met de zomervakantie duurt...' understatement hè! Okay, in de zomervakantie konden we wel weer veel - al was het met de beperking van 30 personen. Maar na die vakantie ging het weer helemaal mis en ging alles weer op slot.

We zijn nu een jaar verder...

We zijn nu dus een jaar verder en binnen-uitjes zitten er nog steeds niet in. Ja, een workshop met alleen kinderen of alleen je gezin, dat gaat gelukkig wel. Maar jumpen, indoor spelen, overdekt zwemmen met je gezin, een museumbezoek, naar een theater of naar de film, glow-in-the dark minigolf... al die leuke dingen die je met je kids zou willen doen, het kan nog niet. En ik ben bang dat we daar ook nog wel een tijdje op moeten wachten... op de test-uitjes na, en ga jij dat doen met je gezin?

Speeltuinen zijn open!

Maar goed, zoals je van me gewend bent... ik kijk liever naar wat er wél kan. Je druk maken over dingen waar je niets aan kunt veranderen, dat doe ik het liefst zo min mogelijk. Dus wat kan er dan wel? De speeltuinen zijn open! Sommige alleen voor abonnementhouders, andere voor iedereen, en natuurlijk altijd rekening houdend met de maatregelen. Komende woensdag mogen we weer op een terrasje zitten... ook fijn.

Speeltuin De Speelkraam in Purmerend

Speeltuin De Speelkraam in Purmerend

Coronaproof uitjes voor je gezin

Nederland is bovendien heel creatief aan de slag gegaan met coronaproof uitjes. Speurtochten in allerlei soorten springen als paddenstoelen uit de grond, ik houd ervan. De creativiteit van ondernemers die ervoor zorgt dat jij met je gezin toch iets leuks kunt gaan doen - prachtig toch? Hier in Zaanstreek-Waterland heb je bijvoorbeeld een superleuke avonturenspeurtocht in Volendam, een autopuzzeltocht door de Beemster, WhatsApp CityGames in Zaandam en Volendam, tof toch? Je vindt ze allemaal - en nog veel meer dat wél kan - in m'n blog met ideetjes voor de meivakantie.

Kinderspeurtocht door Volendam

Avonturenspeurtocht door Volendam

Zwembaden: zwemlessen en banen zwemmen

De zwembaden zijn al even weer open voor zwemlessen - gelukkig maar. Kunnen de kids hun zwemvaardigheden even opkrikken voordat ze straks bij en in het water gaan spelen richting de zomer. Voor zover ik weet zijn de buitenbaden alvast open voor banen zwemmen, maar dat is niet echt een leuk gezinsuitje. Laten we hopen dat we binnenkort wel fijn op de ligweide van een zwembad kunnen chillen op een mooie dag... we gaan het zien.

Ligweide van het Leeghwaterbad Purmerend

Ligweide van het Leeghwaterbad in Purmerend

Goed idee: waterpret in je achtertuin!

Om in elk geval te zorgen voor waterpret in de zomer kun je natuurlijk ook dicht bij huis blijven: in je achtertuin! Heb jij al een fijn groot zwembad om in je tuin op te zetten? Best een goed idee, dan ben je niet afhankelijk van de overheid en de corona maatregelen: de kids - en jij - kunnen dan lekker plonsen wanneer ze maar willen!

Nu ben ik in de zomer veel in onze stacaravan. Vorig jaar ook - en wárm dat ik het had! We hebben een heerlijke plek, maar nou niet zo groot dat ik er zo'n mega zwembad neer kan of wil zetten. Je kunt natuurlijk ook kijken naar een minder enorm opzetzwembad, je hebt ze tenslotte in allerlei soorten en maten. Ik kocht een eenvoudig oplaasbad in de vorm van een ijsje... en wat héb ik daarvan genoten... heerlijk.

Zwembad in de tuin - ijsje!

Mijn ijsjes-zwembad op de camping!

Terwijl ik dit schrijf zit ik alweer op de camping. De zon schijnt volop, heerlijk weer om naar te kijken. Nog niet voor m'n ijsjes-zwembad... brrrr, het is nog veel te koud nu. In plaats daarvan staat de verwarming aan. Maar voordat we het weten is het weer warm en zitten we te puffen op de veranda. Bij het campingzwembad is het dan waanzinnig druk en lawaaiig, ik weet wel dat dit opblaasbad dan snel weer uit het schuurtje komt!

Anneke Ranzato
Go-Kids