Het mooie weer komt eraan en we willen met zijn allen weer lekker naar buiten. Nu gaan wij hier in de winter uiteraard ook veel erop uit, maar eerlijk is eerlijk, met een fijn temperatuurtje is het lekkerder. Ik heb even wat speurwerk op internet gedaan om voor jullie te kijken welke leuke speeltuinen nu in de regio Zaanland wel open zijn en waar je ook nu gewoon fijn kan spelen.

speeltuin Zaanland

Speeltuinen waar je nu wel kan spelen in Purmerend, Zaandam, Oostzaan, Assendelft en Krommenie

De volgende speeltuinen zijn open en dus vrij toegankelijk. Hier hoef je ook geen afspraak te maken. Kijk maar eens of er iets leuks of nieuws voor jullie bij zit.

Avonturenspeelplaats op ’t Twiske

Hier kun je met mooi weer heerlijk gaan spelen bij het super leuke piratenschip, de klimtorens of ravotten in het buizenfort

Speelbos Purmerbos

In het Purmerbos bij Purmerend vind je een spannend speelbos. Dit is een fijne speeltuin met veel water. Zo kun je springen over de stapstenen en of via de touwbrug naar alle eilandjes.

Kinderparadijs Purmerend

Vanaf 17 maart 2021 kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar hier weer fijn spelen. Wel is het een vereiste dat ze een zwemdiploma hebben. Je hoeft je kinderen niet van te voren aan te melden. De enige regel is dat ouders alleen mogen brengen en halen, maar niet mogen blijven.

Speeltuin Blok Krommenie

Deze speeltuin is vrij toegankelijk voor leden. Maar ook als niet lid ben je hier van harte welkom. De speeltuin hoopt op een kleine donatie die je kan doen naast het toegangshek.

Recreactiegebied Jagersveld Zaandam

In dit recreatiegebied in Zaandam kun je het gehele jaar door heerlijk wandelen, fietsen en spelen in de speeltuin. Als de temperaturen echt oplopen kun je er ook fijn zwemmen.

Speeltuin Havenkwartier Zaandam

Bij deze speeltuin worden normaal altijd leuke activiteiten georganiseerd. Dat ligt nu even stil. Maar de kids kunnen nog wel heerlijk schommelen, klimmen en klauteren.

Natuurspeeltuin Darwinpark Zaandam

De natuurspeelplaats is gelegen in stadsboerderij Darwinpark.
Hier kunnen kinderen met plezier lekker spelen in een groene omgeving. Er is een gedeelte voor grote kinderen vanaf 6 jaar en een gedeelte waar de kleintjes (tot 6 jaar) onder toezicht kunnen spelen. Let wel op de openingstijden van de stadsboerderij. 

De Speelkraam in Purmerend

Bij mooi weer opent ook deze leuke speeltuin haar deuren weer vanaf 2 april. Het hele paasweekend is deze toffe speeltuin dan weer open om heerlijk te spelen.

schommelen speeltuin coronatijd

Mis je een toffe speeltuin in de regio Zaanland?

Mis je een leuke of spannende speeltuin in deze regio? Laat het mij gerust weten. Dan vul ik de lijst aan en kan ik met jouw hulp de uitjes in deze tijd up to date houden.

Laat de zon maar komen en geniet van de lente!

Groetjes

Tamara