Wie kent ze niet, De Bellinga’s. Al jaren volgt mijn dochter De Bellinga’s op Youtube. Alle ins en outs van deze familievloggers weet ze inmiddels wel. Vlak voor de vakantie keek ik weer eens een keer mee, tot mijn grote schik zag ik dat ze met een bioscoopfilm kwamen. Ik kreeg natuurlijk meteen het verzoek of we hierheen konden!? Tjah, dat kon ik niet weigeren natuurlijk.

De familie Bellinga

Ik heb helemaal niks tegen De Bellinga’s hoor. En ze mag het van mij ook gewoon lekker kijken. Echter als ik 4 afleveringen op de achtergrond gehoord heb ben ik er wel een beetje klaar mee (sorry Bellinga’s…) En toch als mijn oog erop valt betrap ik mezelf dat ik toch even ga meekijken. Gek is dat he? Op de een of andere manier blijft het toch leuk of interessant om een kijkje in andermans leven te krijgen whahah. Mijn dochter neemt stiekem toch ook wel wat dingen over, of dan hoor ik weer: Hé dat hebben De Bellinga’s ook! 

HuisopStelten_Bellingas

Huis op Stelten in VUE Purmerend

Eindelijk was het zover. Ik had nog geprobeerd oma naar voren te schuiven om mee te gaan. Maar helaas was dat niet gelukt. Natuurlijk neem ik mijn dochter dan zelf mee. Gewoon lekker naar de bioscoop in de buurt bij Vue Purmerend. Parkeren is hier bovendien gratis en eigenlijk altijd wel plek. En hoe heerlijk is het om met het warme weer even de airco in te stappen! We lopen nog even rond want de kinderen willen nog even zien hoe de bioscoop eruit ziet. Hij is namelijk nog best groot met 5 zalen, grote foyer, een bar, loungehoek en winkeltje.

Huisopstelten_Bellingas

Zit je eigenlijk wel op zo’n film te wachten?

Vol goede moed loop ik met de kids de zaal binnen en ik ga je alvast vertellen; deze film heeft mij verrast. Mijn jongste dochter (2 jaar) ging ook mee omdat oma niet kon. Dyon wilde er echt niks van weten en bleef liever thuis dan naar de film te gaan.
Na een paar voorstukjes, Layla werd al ongeduldig want dat was toch niet De Bellinga’s, kwam de bekende grasmaaier in beeld. Gelijk de herkenning en ik hoor hard, JA! Vrij snel begint het liedje FIËSTA. Marley begint meteen te dansen, een goed en vrolijk begin! Binnen een paar minuten zitten we er lekker in. Er zit veel humor in. Ik moet zelf ook echt een paar keer hard lachen. Ook de meiden hoor ik gniffelen. Of dit nu een goed voorbeeld is… De taarten vliegen in het rond, en dat willen ze natuurlijk ook thuis doen :|. Ach, dat praat ik er wel weer uit… Voor ik het weet is het alweer pauze.

Geen pauze en film zonder iets lekkers

Bij Vue bioscoop heb je tijdens de films (ongeveer halverwege) altijd een pauze. Een mooi moment om even wat lekkers te halen. Natuurlijk kiezen we voor de Kidsbox. Een leuke bak met popcorn, een pakje drinken, spekje en lollie! En dat echt voor nog een betaalbare prijs. Meer heb je niet nodig en hiermee komen we zeker de andere helft van de film nog door.

HuisopStelten_BellingasPlezier kan ook zonder schermpjes

Het verhaal is leuk bedacht in de film. En de kwaliteit is ook echt ok. Ik vermaak me eigenlijk best goed. Ik heb een big smile en ben toch blij dat ik ben meegegaan. Nog mooier vind ik het achterliggende verhaal. Zonder schermpjes kunnen we ook echt nog plezier hebben en maken! Een dagje zonder mobieltjes, tablets etc is zo gek nog niet. Als de titelsong ‘Huis op Stelten’ als afsluiter klinkt besef ik me dat ik mijn mening echt moet bijstellen. Deze film is echt ok. Dus is jouw kind ook een Bellinga’s volger? Dan zou ik hier zeker nog even naartoe gaan.

En toen we thuiskwamen ging Dyon ook nog even met een vriendje naar de Club van Super-Pets! (ook zeker een aanrader wat ik begreep)

GoKids_Charlotte