Zo, Sinterklaas is in het land. Heb je het gezellig met de kinderen? Niet teveel Sint-stress hoop ik? Ze komen de beste man nu ongetwijfeld op veel minder plekken tegen dan in andere jaren... dat heeft voor- en nadelen. Het is allemaal wel spannend maar ook wel altijd een superleuke tijd. Vond ik... want met mijn pubers van 14 en 16 is er niet heel veel lol meer aan te beleven. Dus geniet ik lekker met jullie mee als jullie op Facebook gezellige schoenenzet foto's enzo plaatsen, heerlijk!

Gelukkig kunnen we er weer op uit!

Gelukkig mag alles vanaf vandaag weer open: de theaters, speelparadijzen, zwembaden, musea enzo... alleen restaurants blijven nog wel dicht helaas. We zijn terug op het punt waar we vanaf de herfstvakantie waren: we kunnen er wel op uit maar niet uit eten. Alles op reservering en met maximaal 30 personen in een ruimte. Dus héél veel ruimte om je heen en prima afstand te houden in de bioscopen en indoor speelparadijzen.

Zijn er dit jaar wel speciale Sinterklaas-uitjes dan? Duidelijk minder dan anders, maar ook weer niet helemaal niets. Bovendien zijn er ook nog uitjes die niets met Sint te maken hebben - dat is ook wel weer zo relaxed.

Tips voor leuke uitjes 

Ik heb de volgende ideetjes voor je voor uitjes:

  • Sinterklaasfilms in 2020
  • Sinterklaasfeest op de Simonehoeve
  • Sinterklaas speurtocht in Amsterdam
  • Theater: Verloren dingen (7+)
  • Poppentheater: Kabouter Thijm (3+) - 29 november

Sinterklaasfilms in 2020

Er draaien twee Sinterklaasfilms in de bioscopen: de Grote Sinterklaasfilm en De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest. Heb jij ze al gezien met de kinderen? Vooral doen, coronaveilig en supergezellig toch, samen naar de bios? Ga naar:

Sinterklaasfilms in 2020

Sinterklaasfeest op de Simonehoeve

Gelukkig kunnen de geplande Sinterklaasfeesten op de Simonehoeve in Katwoude het komende weekend en komende woensdag wél doorgaan, nadat de feesten van vorig weekend nog afgelast moesten worden. Heb jij al tickets? Het wordt een superleuk feest voor de kinderen met volop activiteiten, lekkers en Pieten. Reserveer vooral via Go-Kids - dan krijg je een mooie korting op de kaartjes!

Sinterklaasfeest op de Simonehoeve

Alle info & reserveren

Sinterklaas speurtocht in Amsterdam

Wil je liever niet ergens naar binnen? Of heb je gewoon zin in een superleuke Sinterklaas activiteit met de kinderen? Check dan deze leuke Sint-speurtocht! Natuurlijk buiten, digitale begeleiding via smartphone of tablet, lekker samen speuren op in Amsterdam-Zuid. 

Sinterklaas speurtocht in Amsterdam

Sinterklaas speurtocht

Theater: Verloren dingen (7+)

De meeste theatervoorstellingen gaan niet door nu: dat is voor grote theaters niet te doen met maar 30 personen in een zaal. In kleinere theaters gaan er wél weer voorstellingen door, zoals in De Verbeelding. Daar speelt komende zondag Het Filiaal de voorstelling Verloren dingen - mooi om naartoe te gaan met kids vanaf 7 jaar.

Verloren dingen door Het Filiaal

Alle info & tickets

Koekla met Kabouter Thijm (3+) in Edam

Volgende weekend kun je met de jongere kinderen genieten van de poppenvoorstelling Kabouter Thijm. Poppentheater Koekla komt de voorstelling twee keer spelen in De Singel in Edam. Ga mee met Kabouter Thijm op grappig avontuur samen met varkentje, muis, trol, elfje en natuurlijk de bijtjes!

Kabouter Thijm van Koekla

Reserveer op tijd!

 

Sint 2020Sint 2020