Kinderfeestjes... bij Go-Kids weten we er wel raad mee. We hebben in alle regio's allerlei leuke plekken voor je verzameld waar je het feestje van jouw oogappel met heel veel succes kunt vieren. Die plekken haal ik voor Go-Kids Zaanland (Zaanstreek-Waterland) niet uit mijn eigen ervaring. De feestjes van mijn jongens, ze zijn nu 9 en 11 jaar oud, vierden we vooral thuis en bij MonkeyTown.

Kinderfeestjes voor jongens

Ik zal eens even op een rijtje zetten hoe wij de verjaardagen van onze jongens hebben gevierd voor hun vriendjes... eens zien hoe ver ik kan graven in mijn geheugen. Misschien heb ik de volgorde niet goed hoor, maar okay:

Voor de oudste:

  • 5 jaar: Ridders & prinsessen, thuis
  • 6 jaar: Spionnenfeestje, thuis
  • 7 jaar: Griezelfeestje, thuis
  • 8 jaar: StarWars feestje, bowlen bij Bowling Purmerend & autospeurtocht & film thuis
  • 9 jaar: geen echt kinderfeestje maar wat hij heel graag wilde: gezellig bowlen & gourmetten met zijn beste vrienden en hun ouders (onze vrienden) bij Bowling Zaandam
  • 10 jaar: Minecraft feestje - lasergamen in Amsterdam (feestje samen met jongste)
  • 11 jaar: lasergamen bij MonkeyTown Purmerend

Voor de jongste:

  • 5 jaar: Superheldenfeestje, thuis
  • 6 jaar: Wilde dieren feestje, thuis
  • 7 jaar: MonkeyTown Uitgeest
  • 8 jaar: Minecraft feestje - lasergamen in Amsterdam (feestje samen met oudste)
  • 9 jaar: nog steeds niet gevierd...en ja, hij wordt al bijna 10 (schaamrood...)

Thuis een kinderfeestje organiseren

Je ziet: heel veel eigen ervaring met kinderfeestjes buitenshuis heb ik eigenlijk niet. Ik vond het zó leuk om ze thuis te organiseren. Dat heeft ongetwijfeld te maken met mijn ervaring als leiding bij Scouting: heerlijk een verhaal verzinnen en daar een activiteitenprogramma omheen maken. Een beetje spannend, met speurtocht, helemaal leuk. De jongens vonden dat gewoon ook het allerleukst dus why not?

Ik zal de feestjes en hun themaprogramma's nog wel eens proberen terug te zoeken om met jullie te delen. Kan handig zijn als je op zoek bent naar leuke ideetjes voor een Ridderfeestje, Spionnenfeestje, Superheldenfeestje, Griezelfeestje, Wilde dierenfeestje of StarWars feestje. Met name die laatste was zó bijzonder!

De ingrediënten voor de kinderfeestjes thuis waren eigenlijk altijd hetzelfde:

  1. Huis en soms onszelf ook aankleden in thema
  2. Natuurlijk beginnen met een leuke manier om cadeautjes te geven, zingen, taartje
  3. Brief of telefoontje waardoor het verhaal rondom het thema (natúúrlijk met een op te lossen probleem) duidelijk wordt
  4. Opdrachten doen om het probleem op te lossen, altijd met een speurtocht
  5. Probleem opgelost, dan eten terwijl we film (in thema) kijken op ons grote scherm

Feestje buiten de deur... relaxed, maar niet zo compleet

Heel eenvoudig in de basis, en altijd een enorm succes bij de kids. Alleen: je moet er maar zin in hebben en de fantasie bezitten om het allemaal te bedenken. De mazzel is dat ik dat toevallig heel leuk vind. Natuurlijk was het ook wel weer genieten toen we voor het eerst buitenshuis zaten met het feestje bij MonkeyTown in Uitgeest. Erg relaxed en toch... nee, niet zo compleet als de kinderfeestjes thuis.

Anneke Ranzato
Go-Kids Zaanland