Het is weer een mooie zonnige dag en de kinderen moeten nodig wat energie eruit spelen. Tijd om dus weer iets leuks op te zoeken. Onze buurjongens besluiten vandaag naar speeltuin De Speelkraam in Purmerend te gaan. Ze vragen of we ook komen. Dat vinden we wel een goed idee!  Aangezien wij, nou ja de kids wel maar ik niet, nog steeds (sorry) geen fiets heb gaan we toch maar met de auto. Wat overigens ook prima kan. Parkeren kan gewoon gratis op het terrein naast het Spurd Leeghwaterbad.

Grote speeltuin in Purmerend

Speeltuin De Speelkraam is echt best een grote speeltuin in Purmerend. Het oogt ook als een soort natuurspeeltuin omdat alle toestellen van hout zijn en er veel leuke heuveltjes en tunneltjes zijn, maar ook een leuk slootje/vijvertje. Het terrein is rondom afgezet zodat de kids er ook niet zomaar vandoor kunnen. Natuurlijk met kleine kinderen wel even opletten bij het water! 

Toegang met kleine prijzen

Spelen kan voor €2 per kind. Volwassenen betalen geen entreekosten. Dat zijn nog eens leuke prijzen! Bovendien kan je tussendoor gewoon even weg, dan krijg je een mooie stempel op je hand ;). Ga je vaker spelen, dan kan je beter een strippenkaart kopen voor 15x spelen a €17,50.

Speelkraam_01

Klimmen en klauteren voor kinderen

Nog geen tel binnen en ik ben er al twee kwijt. Dat ging snel. Gelukkig zijn het de oudste twee en maak ik mij geen zorgen. Die redden zich wel binnen de hekken. Na even rondlopen zie ik dat ze hun vriendjes (de buren) al gevonden hebben en heerlijk in het zand bij de speeltoestellen aan het spelen zijn. Er is een hele rollenspel bedacht en iedereen heeft zijn eigen taak gekregen. Druk zijn ze in de weer en ook de kleinste van 2 jaar sluit zich hierbij aan. Zo spelen 6 kinderen van de leeftijd 2 t/m 10 jaar heerlijk samen! Na een tijdje gaat Dyon er vandoor en wil nu toch echt van de grote hoge glijbaan. Nog geen oogwenk later rent de hele groep erachteraan. Allemaal klimmen ze omhoog en glijden ze achter elkaar de glijbaan af. En nog een keer, en nog een keer en dan wil ook Marley (2 jaar) dit. Ik besluit haar te helpen en daar staat ze bovenaan de glijbaan. Ik ben benieuwd. Ik geef aan dat ze mag glijden en tot mijn grote verbazing gaat ze er vanaf! Als ze beneden is weet ze niet hoe snel ze weg moet. Dat was toch best spannend, hahaha. 

Speelkraam_02

Nog uren speelplezier en afkoeling bij het water

Samen spelen ze nog een paar uur door. Ze rennen door de hele speeltuin en af en toe zie ik er weer een paar langskomen. Ik vermaak me prima met Marley, want ze kan nog niet alleen rond huppelen... Tussendoor worden ze nog even lekker getrakteerd op een ijsje. Eigenlijk is het een Slush Puppy geworden. Ze hebben hier lekker kleine bekertjes, precies groot genoeg!
Ook het water geeft een heerlijke verkoeling op deze warme dag. Je mag er niet in zwemmen, maar gewoon erbij spelen en over de stenen stappen is natuurlijk ook al leuk. Bij de balie halen we nog even de sleutel op van het vlotje, Layla wil hier toch wel heel graag een keer over varen. Dit is alleen mogelijk als je de sleutel ophaalt, want deze is standaard op slot zodat kleine kinderen of kinderen zonder zwemdiploma hier op kunnen spelen.

Speelkraam_03

Net voor sluitingstijd (17.00 uur) houden we het voor gezien en vertrekken weer naar huis. Een heerlijke spontane gezellige dag. Dit kunnen we best wel weer vaker doen!

GoKids_Charlotte