Zomervakantie 2021 - lekker 6 weken vrij voor de kids! Misschien ben je een deel van die tijd op reis, misschien blijf je de hele vakantie thuis... de kans is in elk geval groot dat je óók leuke dingen wilt doen met de kinderen in je eigen woonomgeving.

Of ben je juist op vakantie in Zaanstreek-Waterland en ben je op zoek naar leuke uitstapjes voor tijdens je verblijf in onze mooie regio?

Hoe dan ook - bij Go-Kids ben je op de juiste plek voor talloze ideetjes om op pad te gaan met je gezin.

Weer of geen weer - altijd een leuk uitje!

Wat je wilt gaan doen hangt af van allerlei dingen. De voorkeuren van jouw kinderen en van jouzelf natuurlijk. En van het weer... in Nederland weet je het nooit zeker. Wordt het lekker weer om de hele dag buiten te zijn, of kun je vandaag beter kiezen voor een overdekt uitje?

Voor allebei hebben we de nodige tips... hieronder vind je de buiten-uitjes in Zaanstreek-Waterland en ook een aantal wat verderop. Minder lekker weer?

Check de overdekte uitstapjes!

Fijn het water op in Zaanstreek-Waterland

Als het lekker weer is in de zomervakantie is het heerlijk om te gaan varen met de kinderen. Daarvoor hebben we in Waterland natuurlijk allerlei mogelijkheden! Wat dacht je van:

Waterfiets of kano huren bij Rent & Event

Genieten op 't Twiske

In 't Twiske kun je nog véél meer doen dan alleen een bootje huren. Bijvoorbeeld:

  • Zonnen, spelen en zwemmen op de verschillende strandjes
  • Klimmen tussen de bomen in Klimpark Twiske

Klimpark Twiske

Pannenkoek De Appel in t Twiske

Picknicken kun je zo ongeveer overal op 't Twiske. Kortom - een heerlijke plek voor een dagje buiten leuke dingen doen met de kinderen. 

Zomeractiviteiten op Zaantheater Zomerterras

Tijdens de zomervakantie zijn er geen theatervoorstellingen in het Zaantheater in Zaandam - maar wel iets anders leuks: heerlijke kinderactiviteiten op zondagmiddag bij het Zomerterras! Meedoen is helemaal gratis, top toch? Kijk maar eens hoe leuk:

Ponyrijden bij het Terras aan de Zaan - Zaantheater

Alle activiteiten Zomerterras

P3 in het Park - voor kids!

P3 - het Poppodium van Purmerend - gaat deze zomer het Leeghwater in: toffe concerten op de zaterdagen met P3 in het Park. Met in de middag steeds een concert voor kinderen, hoe gaaf is dat?

P3 in het Park - Kikker mini-musical

Buiten zwemmen in de regio

Is het warm buiten? Dan wil je natuurlijk afkoelen!  op een lekkere plek om buiten te zwemmen - logisch. Gelukkig hebben we in de regio genoeg plekken waar je heerlijk met je kids het water in kunt!

Buiten zwemmen bij het Leeghwaterbad Purmerend

Buiten bij het Leeghwaterbad Purmerend

10x buiten zwemmen

Speeltuinen in de Zaanstreek, Purmerend en Waterland

Willen de kinderen buiten spelen? Natuurlijk willen ze dat! Heb je alle fijne speeltuinen en andere speelplekken in de regio al verkend met ze? Hier hebben we er een heleboel voor je op een rij gezet!

Speeltuin De Speelkraam in Purmerend

Speeltuin De Speelkraam in Purmerend

16x buiten spelen

Buiten-uitjes iets verder weg

Voor een dagje uit kun je misschien ook wel iets verder kijken dan de regio met de Zaanstreek, Purmerend en Waterland? Wat dacht je van de volgende leuke buiten-uitjes voor je gezin: