Zaterdag 24 en zondag 25 september komen modelbouwers van heinde en ver naar het Nederlands Stoommachinemuseum om hun stoommodellen, vaak exacte kopieën van originele stoommachines op schaal gebouwd, te demonstreren. Een feestje voor liefhebbers van miniaturen en alles wat met stoom te maken heeft!

Kinderactiviteiten tijden het Stoommodellenweekend

Zowel in het museum als buiten op het museumterrein is een gevarieerd aanbod van stationaire machines, puffende stoomlocomotieven, rondrijdende stoomtrekkers en -walsen, een ketel in aanbouw, heteluchtmotoren, een stoomfiets en nog veel meer te zien. In het binnenwater achter het
museum varen radiografisch bestuurbare (stoom)boten af en aan, een lust voor het oog!

Passagiersstoomtreintje Romulus

Stap aan boord en maak een ritje met de modelstoomtrein die met grote stoomwolken en gillende stoomfluit puffend over een spoortraject op het museumterrein rijdt. Leuk voor jong en oud!

Expositie ‘Nederland op Stoom!’

Vele bewegende en unieke stoommodellen uit de museumcollectie laten in een audiovisuele show zien hoe de opmars van de stoommachine zich halverwege de 19 e eeuw in Nederland voltrok.

Stoom, stoom en nog meer stoom

In het museum wordt het vuur in de ketel opgestookt en komen de robuuste stoommachines weer tot leven. Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en te ontdekken wat stoomkracht doet. Buiten in de machinetuin gaan we hijsen, zagen en baggeren. Kortom, er is van alles te zien en te beleven tijdens de Medemblikker Steamfair!

Meer informatie

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Zaanstreek-Waterland & Westfriesland!
(Zaanstad, Purmerend, Beemster, Edam-Volendam, Wormerland, Oostzaan, Landsmeer, Waterland, Hoorn, Koggenland, Opmeer, Medemblik, Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Zaanland & Westfriesland
(@gokidszaanland)

Go-Kids Amsterdam - Socials