Sint Maarten Proef-Zing-Sessie bij Kwartier West

9 (nee geen 11) november is de dag, dat...je bij Kwartier West in Zaandam zingen mag..!!
Bij Kwartier West begrijpen ze dat het best spannend kan zijn om als kind voor (vreemde) buren te gaan zingen tijdens Sint Maarten.
Maar het kan óók supergezellig zijn, en je kunt veel lekkers ophalen.

Oefenen met zingen bij Kwartier West in Zaandam

>> Om de kinderen een steuntje in de rug gegeven, mogen zij daarom op zaterdag 9 november alvast komen oefenen met zingen:
Zing één of meerdere liedjes voor ons en je krijgt als beloning iets lekkers mee..!
Als je wilt krijg je ook een kleurplaat om nog meer in de stemming te komen voor maandag 11 november <<

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hoe zat het ook alweer met Sint Maarten?

Sint Maarten is de viering van de doopdag van de heilige Sint Maarten. Op 11 november gaan kinderen met lampionnen langs de deuren, waarbij ze liedjes zingen in ruil voor snoep.

De heilige Martinus van Tours was de bisschop van de stad Tours en een belangrijke grondlegger van het katholicisme in Gallië. Hij stierf op 8 november 397 en werd op 11 november begraven. 11 november was tevens de doopdag van de heilige. Martinus stond bekend om zijn liefdadigheid en zijn vrijgevigheid. Om hem te eren, werden er op 11 november kleinigheidjes aan kinderen gegeven. Op een gegeven moment gingen kinderen op 11 november met zelfgemaakte lantaarns of uitgeholde knollen of pompoenen met een kaarsje langs de deuren. Tot ongeveer de jaren 20 was het Sint Maartenfeest meer iets voor arme kinderen. Hierna begon men het feest te zien als traditie en mocht iedereen meelopen. Tegenwoordig maken veel kinderen op school een Sint Maartenlantaarn. Sint Maarten wordt overigens niet door het hele land gevierd, maar voornamelijk in Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Limburg.
Bron: https://www.ensie.nl/redactie-ensie/sint-maarten

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!