Op tweede Paasdag kun je een heerlijke vaartocht maken over het Ilperveld - met Paaseieren zoeken op het Paaseiland!

Vaartocht op tweede Paasdag

Deze vaartocht op tweede Paasdag is voor jong en oud en is een hele leuke manier om kennis te maken met de fraaie natuur, zo vlak boven Amsterdam.
Ilperveld is een stil en prachtig watergebied met honderden eilandjes. In het voorjaar is het er heel druk met weidevogels, je hoort ze overal om je heen en ziet ze buitelen in de lucht.
Tijdens het varen naar het Paaseiland en op het eiland zelf zal de gids vertellen wat we verder zoal aan planten en dieren tegen kunnen komen. 

Paaseieren zoeken op het Paaseiland

Op het eiland kunnen kinderen Paaseieren gaan zoeken. Als het meezit komt ook de Paashaas uit zijn schuilplek te voorschijn en zien we hem over het eiland hollen. Er is een leuke prijs voor het kind die de naam van de Paashaas kan raden op die dag.

Meedoen met Pasen op het Ilperveld? 

Voor de kleintjes die niet kunnen zwemmen is een zwemvest verplicht. Op bezoekerscentrum Ilperveld zijn wel wat (kleine) zwemvestjes aanwezig, maar niet veel. 
Heb je zelf zo'n zwemvestje dan is het fijn als je deze mee neemt. 

Meer info vind je op de website van Landschap Noord-Holland - daar kun je natuurlijk ook online aanmelden.

Foto: Jack Ernest

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Zaanland!