Open dag brandweer Zaanstreek-Waterland

De jaarlijkse open dag bij de brandweer van Purmerend is altijd een belevenis voor kinderen. Ze mogen in een brandweerauto zitten en allerlei andere kanten van de brandweer zien waar ze normaal niet mee in aanraking komen. Ook is er genoeg te spelen en kunnen ze al hun vragen stellen aan échte brandweerlieden.

Iedereen is tussen 10.00 en 16.00 uur welkom op het kazerneterrein aan de Gorslaan, hoek Waterlandlaan, in Purmerend. Diverse demonstraties geven je een realistisch beeld van de dagelijkse werkzaamheden van de brandweer.

Kinderprogramma bij de brandweer

Voor de kleine brandweermannen en -vrouwen in spé staat een springkussen klaar. De jeugdbrandweer begeleidt spuitspelletjes. Meerijden met een brandweerauto kan zoals altijd de hele dag door. Uiteraard kun je ook weer de hoogte in met een hoogwerker of een ladderwagen. 

Brandweer VR Experience in Purmerend

Kom tijdens de open dag de Brandweer VR Experience van Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland ervaren. De Brandweer VR Experience is een Virtual Reality (VR) ervaring in 360°. In deze virtuele wereld leer je hoe je brand voorkomt. Ook kun je ervaren wat je moet doen als er brand uitbreekt.

Demonstraties van de hulpverleners

De hele dag door kun je een kijkje nemen bij demonstraties. We laten je o.a. zien hoe de brandweer een autobrand blust. En de jeugdbrandweer post Purmerend geeft een demonstratie samen met het Young Fire & Rescue Team. Ons jeugdhulpverleningsteam uit het Markermeergebied.

Meer dan alleen brandweer

Op deze dag draait het niet alleen om de brandweer. Ook andere hulpverleningsdiensten zijn aanwezig waardoor je een compleet beeld krijgt. Wie komen er allemaal? Onder andere de politie, ambulancedienst, Veilig Verkeer Nederland, dierenambulance en het Rode Kruis.

Parkeren?
Er is weinig parkeerruimte in de directe omgeving. Kom dus zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!