Theatergroep Kwatta komt tijdens NTF Jong naar Theater De Krakeling met een actuele jeugdopera: Jabber. De voorstelling is een jabbertolkopera voor de hele familie die - net als bij vogels - geheel wordt gezongen, en tegelijkertijd het thema van de vluchtelingenproblematiek bespreekt. 

Over de jeugdvoorstelling Jabber (6+) van Theatergroep Kwatta 

Sommige vogels bouwen een nest en willen daar altijd blijven. Andere vogels hebben geen rust en vliegen steeds weer af en aan. In de zomer zijn ze hier en in de winter dan weer daar. Flierefluiters, dwaalgasten, binnenvetters, gelukszoekers en holbewoners. Maar wat gebeurt er als vreemde vogels elkaar ontmoeten. Kunnen ze met elkaar praten? Kunnen ze elkaar verstaan? Vinden ze elkaar vreemde vogels? Vechten ze elkaar het nest uit? Of dromen ze dezelfde dromen en maken ze ruimte voor elkaar?

Jabber is een voorstelling over vier vogels en één nest, in een taal die niemand kan verstaan. Maar wat nou als we elkaar niet verstaan, en toch begrijpen? Dan zijn we voor je het weet, geen vreemde vogels voor elkaar.

Over NTF Jong, het Nederlands Theaterfestival

NTFjong in Amsterdam is de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival met kindervoorstellingen op allerlei verschillende (theater)locaties in Amsterdam, waaronder Theater De Krakeling, Plein Theater, Podium Mozaïek, De Meervaart en het Bijlmer Parktheater.

Deze voorstelling is genomineerd voor een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende podiumprestatie. 

Naar de theatervoorstelling Jabber (6+) in Theater De Krakeling?

De voorstelling speelt op zaterdag 14 september om 16.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 13,50 (excl. boekingskosten). 

Foto: Laura Luca

Bestel kaartjes