Musical: De Brief voor de Koning (8+) in het Zaantheater

  • ZaantheaterBij  Zaantheater
  • van:  29 december 2018 19:30
  • tot:  29 december 2018 21:00
Musical: De Brief voor de Koning (8+) in het Zaantheater

De spannende jeugdmusical 'De Brief voor de Koning' staat in het Zaantheater in Zaandam - naar het beroemde boek van Tonke Dragt.

Over de musical De Brief voor de Koning

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid?

Onlangs werd bekend gemaakt dat ook Netflix zich op dit fantasierijke en spannende verhaal stort. Zij beginnen in het najaar met de opnames van een serie van 'De Brief voor de Koning'.

De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

Doorfluisterspel met de Theatertroep

De Theatertroep is er ook: vanaf een uur voor aanvang ben je welkom om samen met je hele familie het doorfluisterspel te spelen. Kom je ook? 

Gaan jullie ook naar De Brief voor de Koning in het Zaantheater?

De musical wordt opgevoerd in de Albert Heijnzaal van het Zaantheater. Voor het reserveren van tickets en meer info ga je naar de website van het theater.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Zaanland!