Herfstvakantie! Tijd om leuke dingen te gaan doen met je kids in de Zaanstreek, Purmerend, Waterland en iets verderop in Noord-Holland. Kijk eens hoeveel toffe uitjes we hebben verzameld voor je... wat ga jij doen met je gezin?

Theateruitjes in de herfstvakantie

Toffe activiteiten met lekkers en cadeautjes

Bij de Simonehoeve in Volendam (Katwoude) zijn de kids wel 3 uur zoet met allerlei leuke activiteiten - volledig verzorgd met lekkers én cadeautjes. Reserveer snel via Go-Kids - dan krijg jouw kind een extra cadeautje!

Herfstvakantie activiteiten bij de Simonehoeve

Meteen reserveren!

Proefjes doen en experimenteren

Is jouw kind een beetje nieuwsgierig? Dan is het heerlijk om aan de slag te gaan met proefjes en experimenten! Op het HEMLAB in Zaandam kunnen ze zich helemaal uitleven onder begeleiding van kenners - in de herfstvakantie met:

HEMLAB Zaandam

Spelen, smullen & klimmen

Een dagje Twiske is een perfect plan bij lekker weer. De kids kunnen er heerlijk spelen, misschien boerengolf? Of klimmen bij Klimpark Twiske? En lekker eten bij Twiske Haven of Pannenkoek De Appel. Topdagje met je gezin!

Dagje Twiske

Lekker zwemmen

Dagje zwemmen? Wat dacht je van een bezoek aan het Leeghwaterbad in Purmerend... heerlijk zwembad met alle ruimte en vier verschillende baden. 

Indoor spelen met je aapjes

Of indoor spelen - dat is altijd een feest met de kinderen! Wanneer ben jij voor het laatst bij Monkey Town Purmerend geweest? En bij Monkey Town Uitgeest? Heerlijk voor de kids om ook eens een ander indoor speelparadijs te ontdekken!

Jumpen, bowlen & klimmen

Helemaal los op de trampolines, hoe lekker is dat in de herfstvakantie? Ga dus naar JumpSkillz in Purmerend - daar kunnen de kids niet alleen jumpen. Ze hebben ook Fun Bowling én een heel tof indoor klimpark!

JumpSkillz Purmerend

Samen naar de film

Een keertje naar de bioscoop met de kinderen is in elke vakantie een goed idee - er draaien zoveel leuke kinderfilms! Maak er een dagje Zaandam van met een bezoek aan Pathé Zaandam, midden in het centrum. Kun je ook lekker shoppen! Of ga naar Pathé Amsterdam-Noord, op het Buikslotermeerplein.

Pony's & trial bikes

Op alle dagen van de vakantie, behalve donderdag en vrijdag, kun je een bijzonder uitje boeken bij Stal Oostwal: kies uit Wandelen met pony of de Trial Bike Experience. Of allebei natuurlijk 😀.

Wandelen met pony of Trial Bike Experience bij Stal Oostwal

Meer weten?

Gratis sportieve en creatieve activiteiten

Zowel in Purmerend (HerfstPurVak) als in Zaanstad (Zaanse Herfst Experience) zijn er allerlei gratis sportieve en creatieve activiteiten. Daar werken o.a. Cultuurhuis Wherelant en FluXus Zaanstad aan mee!

Workshops bij Wherelant

Heerlijk buiten spelen

Op een mooie herfstdag is het heerlijk buiten spelen. Bijvoorbeeld in het Purmerbos, op 't Twiske, gewoon in een speeltuintje in de buurt of in Speeltuin De Speelkraam in Purmerend... en zo zijn er nog veel meer buiten speeltuinen in de Zaanstreek-Waterland.

Buiten speeltuinen in de Zaanstreek, Purmerend en Waterland

Check die speelplekken

Op zoek naar Willem!

In Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is er altijd veel te beleven, ook voor families en kinderen! Ga op ontdekkingsreis, bijvoorbeeld Op zoek naar Willem met allerlei leuke activiteiten voor alle leeftijden.

Herfstvakantie in het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Waar is die Willem?

Hilde is jarig en trakteert!

Bij Archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum vieren ze dit jaar tijdens de herfstvakantie een feestje: Hilde trakteert! Kinderen kunnen dan allerlei leuke en leerzame 17e eeuwse activiteiten doen ter ere van Hilde's verjaardag. 

Huis van Hilde in de herfstvakantie

Wat kun je allemaal doen?

Je eigen tulpen planten

Deze herfstvakantie planten kinderen van zaterdag 16 tot en met zondag 24 oktober op het Avonturenparadijs van het Land van Fluwel in Sint Maartenszee hun eigen tulpen in een schaal of pot om vervolgens mee naar huis te nemen. En natuurlijk heerlijk spelen, skelteren, Blotevoetenpad lopen en verdwalen in het Maisdoolhof....

Land van Fluwel Sint Maartenszee

Prieken en prutten

Diploma Hulpstoker & Museumprofessor

Ontdek de kracht van water en vuur in het Stoommachinemuseum in Medemblik! Elke dag in de herfstvakantie is het museum 'onder stoom', kunnen de kids het diploma 'Hulpstoker' verdienen en een leuke speurtocht doen. Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober is de Museumprofessor er om samen met de kinderen proefjes en experimenten te doen.

Stoommachinemuseum Medemblik

Stoom uit je oren?

Verhalen ontdekken & origineel musket

In het Westfries Museum in Hoorn kunnen de kids allerlei verhalen ontdekken, waaronder het verhaal achter het originele musket dat sinds 1 oktober te zien is in de Schutterijzaal. De verhalen komen tot leven in de weekenden: dan zijn er acteurs in kostuums uit de 17e eeuw. Doe de Mysterie Museum-tour of een speurtocht... genoeg leuks voor de kids!

Wat gaan jullie doen?

Vakantie vieren in de gevangenis

Tijdens de Herfstvakantie is er genoeg te beleven in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Er zijn nog steeds twee leuke tentoonstellingen, kinderen kunnen knutselen, een puzzeltocht of quiz op de Audiotour doen. Bezoek het museum in de voormalige gevangenis op het Oostereiland!

Leuk voor het hele gezin

Dagje pretpark!

Pretpark Special 2021