Fluxus Familiemusical Het Geheim van de Zaanstreek (8+) in het Zaantheater

FluXus staat met de musical Het Geheim van de Zaanstreek in het Zaantheater in Zaandam met ruim 100 Zaanse amateurspelers. Familiemusical over arm en rijk.

Over Het Geheim van de Zaanstreek (8+)

Op 25 en 26 mei 2019 brengt FluXus opnieuw een grootste familiemusical in de traditie van 'De Saense Chocoladefabriek', 'Code Monet' en 'Anastasia en de Tsaar'. Dit keer brengen ruim 100 Zaanse amateurzangers, -spelers en dansers 'Het Geheim van de Zaanstreek'. Een historische familiemusical over arm en rijk.

'Het Geheim van de Zaanstreek' vertelt de dramatische en verborgen geschiedenis van de Zaanstreek. Rond 1850 was er veel armoede. Kinderen gingen niet naar school en werkten urenlang thuis of in de fabriek. De verschillen tussen rijk en arm waren pijnlijk zichtbaar. In de voorstelling volgen we het verhaal van de 11-jarige weversdochter Brechtje. Een groep tieners vindt in een oud wevershuisje een kistje uit 1850 met daarin belangrijke brieven en het dagboek van Brechtje. Ze worden nieuwsgierig en komen steeds meer te weten over deze verborgen geschiedenis.

"FluXus familiemusical 'Het Geheim van de Zaanstreek' wordt een Zaans theaterspektakel dat je gezien moet hebben!"

Theatermaker Majanka Fröhlich, schrijver en regisseur van deze voorstelling, vindt dat dit verhaal moet worden verteld. Samen met zangcoach Daphne Groot en choreograaf Giovanni Menig produceert zij deze voorstelling met ruim 100 Zaanse amateurzangers, -spelers en -dansers in de leeftijd van 6 tot 60 jaar. Zij worden begeleid door een live orkest dat wordt gedirigeerd door Sebastian Ohm, die ook de arrangementen schreef.

Naar FluXus in het Zaantheater? 

De musical wordt opgevoerd op zaterdag 25 mei 19.30 uur en op zondag 26 mei om 15.00 uur. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op de website van het Zaantheater!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekend- & Vakantietips van Go-Kids Zaanland (=Zaanstreek-Waterland)!