Karin van IloveNoordHolland.nl ging op bezoek bij Blotevoetenpad Gouwe Voeten in Bovenkarspel en schreef voor Go-Kids Westfriesland op wat zij en haar kids daarvan vonden!

Gouwe voeten: sokken uit en gaan!

Een blotevoetenpad…de eerste keer is dat toch een beetje wennen. Zand tussen je tenen, gras onder je voeten. Maar wat is dat leuk om samen te doen! Toen ik ontdekte dat er in Bovenkarspel een uitgebreid blotevoetenpad lag, heb ik mijn zoons dan ook gezellig meegenomen. Sokken uit en gaan! Bij ‘Gouwe Voeten’ ben je een middag zoet en door de opzet is het leuk voor kinderen én volwassenen. Lees je mee?

 

Blotevoetenpad Gouwe Voeten in Bovenkarspe

Blotevoetenpad = voelen en leren met je blote voeten

Gouwe voeten hoort bij camping De Gouwe Stek en ligt in Bovenkarspel, tegenover het Streekbos. Wij laten de sokken en schoenen achter in een kluisje en daar gaan we dan! Een beetje onwennig stappen we op een ondergrond van boomschors. Alle voetjes mogen even wennen…daarna gaan de jongens ‘los’ en klauteren zij over stapstenen, schelpen, kiezels en boomstronken. De route is aangegeven middels klompjes, zij wijzen ons in de juiste richting. Bij de ingang hebben we een beschrijving meegekregen die ons onderweg extra informatie geeft. Zo leren we over fruit, kruiden, landbouw en water.

Hindernissen en water... droge kleren mee!

De verschillende ondergronden zijn erg leuk, maar de hindernissen zorgen ervoor dat dit pad niet saai wordt. De broers helpen elkaar en dat is natuurlijk hartstikke goed. De eerste echte uitdaging is het lopen over palen in het water. Oei, daar haalt onze oudste een nat pak, hij verloor zijn evenwicht en…plons! Na de schrik kunnen we hier hard om lachen. Droge kleding is geen overbodige luxe! Ook de evenwichtsbruggetjes en betonnen buizen zorgen voor hilariteit.

Blotevoetenpad met hindernissen

Onthaasten, yoga en groepsknuffel 

Gedurende de middag zie ik de jongens onthaasten. Ze rennen niet meer als een dolle rond, maar wandelen rustig en hebben zelfs het geduld voor de yogaoefeningen in het wilgenbos. Het lopen op blote voeten schijnt gezond te zijn. Het pad wordt bezocht door kinderen, maar ook door volwassenen die voordeel hebben bij de rust op het groene terrein en het wandelen zonder schoenen in de natuur. Ik maak van de gelegenheid gebruik om een dikke groepsknuffel te doen in het Cupidolaantje 😊  

Perfect kinderfeestje en familie-uitje

Na zo’n twee uur komen we aan het einde van het pad. Daar is gelegenheid om de voeten te wassen en er zijn douches (er vallen waarschijnlijk vaker mensen in de sloot?). We hebben erg veel lol gehad met elkaar en de jongens zijn lekker ontspannen. Gouwe Voeten is ook geschikt als kinderfeestje! Op afspraak kun je het wandelen namelijk combineren met drinken en wat lekkers of zelfs met een creatieve workshop. Omdat het pad ook voor volwassenen erg leuk is, lijkt het mij ook een goede locatie voor een familie-uitje.

 

Groetjes, Karin & kids

 

Karin maakte trouwens ook nog een vlog van hun bezoek aan Blotevoetenpad Gouwe Voeten: