Jeetje, ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik vond het al behoorlijk warm vandaag. Ben zo in de loop van de middag toch echt even naar het zwembad op onze camping gegaan om af te koelen. Ja, ik zit dit te tikken op de veranda van onze stacaravan - naar hè 😎.

Heel warm weer: lekker buiten zwemmen!

De komende dagen... ruime week... wordt het nog veel warmer, als ik Buienradar mag geloven. Dan wil je vast en zeker ook op zoek naar verkoeling met de kinderen. Ja toch? Wat is er nou lekkerder dan fijn spelen en relaxen op een plek met zwemwater, zodat je op ieder moment dat je maar wilt kunt gaan afkoelen? Je neemt wat speelspullen mee, genoeg te drinken en allerlei lekkers (of je gaat naar een plek waar je dat kunt kopen) en je hebt een topdag.

Dus dacht ik: laat ik eens even met jullie doornemen waar je in Westfriesland allemaal lekker kunt gaan spetteren en spatten met de kids.

Buiten spetteren en spatten in Westfriesland

Je kunt op onze website heel eenvoudig zoeken, wist je dat? In dit geval vul je dan de filters bij Erop uit in met 'Zwemmen' 'Outdoor' en bijvoorbeeld een straal van 20 kilometer, dan heb je de regio wel ongeveer te pakken denk ik. Je kunt ook een plaats kiezen en daar een straal bepalen, afhankelijk van hoe ver jij wilt vanaf je woonplaats.

Uitkomst van deze zoekopdracht

Buiten zwembaden en andere zwemplekken

Zo vind je gemakkelijk een heel stel plekken in Westfriesland waar je lekker buiten kunt gaan zwemmen. Groot en klein, gratis en betaald, met horeca en zonder, met toezicht en zonder... het zit er allemaal tussen. Laat ik ze even voor je op een rij zetten:

Zwembad De Wijzend in Zwaag

Zwembad Molenbad in Wognum

Het Zwembad in Midwoud Oostwoud

Zwembad Woudmeer in Hoogwoud

Zwembad De Spetter in Abbekerk

Zwembad strandbad 't Skarpet in Oude Niedorp

Zwembad 't Streekbad in Hoogkarspel

Zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp

Recreatigebied De Leijen in Hensbroek

Is meer een speeltuin dan een zwemplek, maar er is buiten wel een kinderbad om af te koelen!

Recreatiegebied Vooroever Medemblik - Onderdijk

Zwembad Hemmerven in Hem

Recreatiegebied Nesbos - Droge Wijmers in Medemblik

Zwembad 't Ploetertje in Benningbroek

Recreatiegebied Uiterdijk bij Schellinkhout

  • en net buiten onze regio (volgens de Go-Kids grenzen tenminste) maar goed te doen....:

 Zwembad Warder in Warder

Zwembad Buitenmeere in Obdam

En dan heb je natuurlijk nog de binnenbaden - want voor afkoelen hoef je niet per se buiten te zwemmen:

Ben jij overal al eens geweest? Misschien leuk om eens een andere zwemplek in Westfriesland te ontdekken dan jouw vaste stekkie? 

Weet jij er nog meer? Laat het me weten!

Ennn... als je nou nog fijne plekken weet om buiten te zwemmen - dat hoeven geen officiële zwembaden te zijn... plekken die hier niet bij staan... laat je me dat dan weten? Vul ik ze aan op Go-Kids Westfriesland, daar hebben alle ouders dan weer wat aan!

Anneke Ranzato
Go-Kids Westfriesland