Westfriese folkloredagen: Dag van het kind

In het zomerseizoen zijn er in Schagen elke donderdag Westfriese Folkloredagen. Leuk voor toeristen, maar natuurlijk ook voor inwoners van de regio! Vandaag is het de Dag van het kind.

Programma voor de Dag van het kind

Voor café ‘De Posthoorn’ en restaurant ‘Stiel’ worden ouderwetse kinderspelen georganiseerd, zoals: hoepelen, steltlopen, tollen enz... Aanvang 12.30 uur.

De kinderen kunnen zich gratis laten schminken als clown voor Piet Pann.

De clowntjes  lopen ook mee in de optocht. En meteen na deze prachtige wandeling beginnen zij met het schminken.

Natuurlijk ontbreekt Egon Abel niet met zijn poppenkast. Hij is tegenover de Gevel te zien en te beluisteren.

Ook kunnen de kinderen gratis mee in het draaimolentje  (A.A.P. Draaimolen tussen het Oude Slot en de Posthoorn).

Er is ook een kraam op de Markt waar kinderen periscoopjes kunnen maken, o.l.v. het Marine Museum. Er is ook een show van stoommachientjes van het Stoommachinemuseum uit Medemblik.

In de Nieuwstraat vandaag een grote verzameling van oude auto’s, tractoren en motoren. De gehele dag kunnen deze bekeken worden.

Gaan jullie ook naar de Westfriese Folkloredagen?

Je vindt de Westfriese Folkloredagen op de Markt (1741) in Schagen. Het exacte programma vind je op de website van de Folkloredagen.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in de vakanties in de Noordkop, regio Alkmaar of Westfriesland? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Vakantietips & Specials van Go-Kids Noordkop, Go-Kids regio Alkmaar en/of Go-Kids Westfriesland!