Zomervakantie! Na wederom een bijzonder schooljaar, zijn de kinderen nu 6 weken vrij van school.
Of jullie lekker op vakantie gaan of fijn thuis blijven, jullie zullen uiteraard leuke dingen willen ondernemen dicht bij huis en gelukkig is er genoeg leuks te doen in Westfriesland! Zowel buiten bij mooi weer als binnen als het weer niet mee zit.

Of misschien ben je wel op vakantie in Westfriesland! Dan heb je hierbij een fijn overzicht voor activiteiten tijdens jullie verblijf! 
 
Bij Go-Kids hebben we altijd de leukste tips om erop uit te gaan met het gezin!


Leuke uitjes buiten in Hoorn, Medemblik, Enkhuizen en omgeving

Ga samen het water op voor een SUP avontuur!

Zin een sportief uitje? Huur een supboard bij SUP Spirit en ga zelf het water op, of kies voor een private sup! Dan gaan jullie samen met een instructeur op pad.
De startlocatie is Hoorn, maar in overleg zijn andere bestemmingen ook mogelijk. Huur een (elektrische)fiets of -step in Hoorn

Ontdek samen de historische stad Hoorn en omgeving op de (elektrische)fiets of (elektrische)step, deze huur je eenvoudig bij Renttourbuy in de binnenstad van Hoorn, een perfect punt om jullie tocht te beginnen!Ontdek het Blotevoetenpad Gouwe Voeten

Heerlijk in de natuur op blote voeten over allerlei natuurlijke materialen lopen. Ruik aan de kruiden, bekijk de mooie bloemen en proef indien beschikbaar het fruit in de boomgaard. Het mag allemaal op het Blotevoetenpad Gouwe Voeten in Bovenkarspel. 
 
 

Midgetgolfen, poolballen of biljartgolf

Heerlijk toch een ouderwets potje midgetgolf? Bij Wat Aars in Onderdijk kun je naast midgetgolf ook kiezen voor een potje poolball of biljartgolf. En dat op een prachtige locatie onder de dijk. Er is zon, maar door de vele bomen ook voldoende schaduw, dus ook op de warmere dagen een heerlijke plek. Klaar met spelen? Strijk dan nog even neer op het terras voor een verkoelend drankje of een ijsje. 
 
 

Het Zuiderzeemuseum

Het zuiderzeemuseum in Enkhuizen is altijd een goed idee! Het verleden komt tot leven in dit openlucht museum.
Je kunt zó veel leuke dingen doen in het Zuiderzeemuseum dat een dag eigenlijk veel te kort is! In het binnen- en buitenmuseum valt van alles te beleven voor jong en oud.

Fijne buitenzwembaden in Westfriesland

Als het echt heel warm is dan willen we niets anders dan afkoelen, dat kan thuis in de tuin met een badje, maar dat kan natuurlijk ook in één van de vele buiten zwembaden die Westfriesland rijk is! 

 
 
 

Leuke overdekte uitjes bij slecht weer in Westfriesland 

En zit het weer niet helemaal mee dan zijn er natuurlijk ook toffe overdekte uitstapjes in onze regio!
 

Ga met het gezin naar het museum!

Niks geen saaie boel, musea zijn hartstikke leuk en leerzaam voor kinderen! Er zijn volop leuke activiteiten te doen, bijvoorbeeld een toffe speurtocht en er valt van alles te beleven en ontdekken!

Het Stoommachine museum in Medemblik

De kinderen kunnen mee doen aan het stoomlab in Het Stoommachine museum! Ze krijgen uitleg van één van onze medewerkers en mogen daarna zelf een miniatuurstoommachine laten werken.
Met zoekopdrachten door het hele museum leren kids hun weg door het Land van Water en Stoom. De hele zomervakantie zijn er stoomdagen, tijdens Stoomdagen mogen bezoekers jong en oud de stoker helpen bij het brandend houden van het vuur in de ketel en kan iedereen zijn stookdiploma halen. 

Museum van de 20ste eeuw in Hoorn

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. Het museum heeft een speciale audiotour voor kinderen, aparte quizzen, speurtochten en knutselmiddagen en wordt er altijd wel een wisseltentoonstelling georganiseerd speciaal gericht op de jeugd.
 
 

Westfries Museum in Hoorn

Het Westfries Museum in Hoorn vertelt van alles over de geschiedenis van Westfriesland. Ze doen er van alles aan om dat ook voor kinderen superleuk te maken - en de toegang voor hen is gratis!
Tijdens de zomervakantie is het helemaal fantastisch voor kinderen! In de Virtual Reality Room van het museum, beleef je Westfriesland ten tijde van de Batavia in 1627!

Kasteel Radboud in Medemblik

Kasteel Radboud in Medemblik is een heerlijke plek om te bezoeken met je gezin. Historie herleeft in dit prachtige kasteel - waar ze heel veel extra activiteiten organiseren voor kinderen.

Tips voor leuke gezinsuitstapjes iets verder weg

 
Ook in de regio's om ons heen zijn heel veel leuke dingen te doen.
 

Land van fluwel
Dit thema-, speel- & avonturenparadijs in Sint Maartenszee is perfect om een heerlijk dag met de kinderen door te brengen. Land van Fluwel is een paradijs voor jong en oud, voor levensgenieters en avonturiers! Je beleeft hier het leukste avontuur! 

 

't Twiske in Zaanstreek Waterland
In het Twiske valt van alles te beleven met het gezin!

Een bootje of waterfiets huren
Bij Rent & Event in Volendam of Uitdam kun je een waterfiets of kano huren met 10% Go-Kids korting! Dat is nog eens voordelig genieten!

Een overzicht met de leukste uitjes in Noord-Holland volgens de ANWB

De ANWB, maakte samen met Go-Kids een mooi overzicht met tips voor familie uitjes in heel Noord-Holland! 

Check dit overzicht!

De leukste uitjes en feestjes
in Westfriesland
gratis in je mailbox?

Aanmelden Go-KidsTips