Tot en met zondag 5 december logeert er een hooggeëerde gast in het Westfries Museum. Sinterklaas maakt namelijk ook dit jaar weer gebruik van het museum als uitvalsbasis. Het hemelbed is voor de goedheiligman extra mooi opgemaakt en het grote boek ligt voor hem klaar in de 17e-eeuwse werkkamer. Overdag, als Sint op pad is, mogen de bezoekers van het museum in de logeervertrekken kijken en de magie van het Sinterklaasfeest komen meebeleven. Maar sssstt, niet verder vertellen hoor! 

De magie van Sinterklaas

De historische schatkamers van het Westfries Museum zijn natuurlijk de ideale verblijfsplaats voor Sinterklaas. Immers: in de 17e eeuw werd het feest rond de goedgevige heiligman al volop gevierd. Schoentje zetten, cadeautjes die via de haard werden gebracht, speculaaspoppen en de roe: het zijn elementen die ook in 1600 al onderdeel waren van dit Nederlandse volksfeest en dat werd toen al massaal gevierd. Maar wat blijkt? Ook in die tijd was er al commotie rond het Sinterklaasfeest!

Logeeradres van Sint in het Westfries Museum bezoeken?

Sinterklaas heeft in het Westfries Museum in Hoorn zijn eigen slaapkamer. Overdag is Sinterklaas op stap, maar je kan zijn logeeradres wél bezoeken. Iedereen is welkom om te kijken hoe de logeerkamers van de Sint eruit zien. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!

Reserveren niet verplicht, wel gewenst via wfm.nl/reserveren.

Veilig het museum in

Doorstroomlocaties, zoals musea, moeten vanaf zaterdag 6 november 2021 bezoekers vanaf 13 jaar om een Coronatoegangsbewijs (CTB) en een identiteitsbewijs vragen. Dat betekent dat u bij de balie uw QR-code moet laten scannen en een identiteitsbewijs laten zien.
Het tonen van een Coronatoegangsbewijs kan op een telefoon, maar de code kan ook uitgeprint op papier meegenomen worden.

Omdat er een Coronatoegangsbewijs wordt gehanteerd, is er in het Westfries Museum geen mondkapjesplicht. Het dragen van een mondkapje mag uiteraard wel.

Het Westfries Museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 17.00 uur.

Tickets reserveren 

De leukste uitjes en feestjes
in Westfriesland
gratis in je mailbox?

Aanmelden Go-KidsTips