Rode Steen 1, 1621 CV Hoorn

Kinderen in het Westfries Museum - Hoorn

Het Westfries Museum in Hoorn vertelt van alles over de geschiedenis van Westfriesland. Ze doen er van alles aan om dat ook voor kinderen superleuk te maken - en de toegang voor hen is gratis!

Tickets kopen

Speurtochten voor de kids

In het Westfries Museum hangen veel schilderijen en er staan ook veel beelden. Je staat er versteld van op hoeveel van die werken dieren te zien zijn, bijvoorbeeld hondjes. Of een eenhoorn: dat is een heel bijzonder paard met een hoorn op zijn hoofd. De eenhoorn is het symbool van Hoorn, de stad waarin het Westfries Museum staat.

Hondjes en eenhoorn speurtocht

De hondjesspeurtocht is geschikt voor jonge kinderen, de eenhoorn speurtocht is wat moeilijker. Voor beide speurtochten geldt dat je ze samen met je ouders doet. Samen kijken is meer zien, tenslotte! Na afloop neem je het blad en je potlood mee naar huis, achterop staat een kleurplaat om thuis te maken.

Eenhoorn speurtocht Westfries Museum Hoorn

Extra speurtocht in de schoolvakanties

In de schoolvakanties is er een extra speurtocht voor de kids om ze op een leuke manier door het museum te leiden. Dat is elke schoolvakantie weer een nieuwe, zodat het steeds weer leuk is om naar het Westfries Museum te gaan met de kinderen.

Speurtocht voor kinderen | Westfries Museum Hoorn

VR experience Batavia 1627

Ook supertof voor de jonge garde: de VR experience! Beleef Batavia in het jaar 1627. Door Virtual Reality komt de 400 jaar oude kaart van Batavia tot leven: spectaculair voor jong en oud.

VR experience Batavia 1627 - Westfries Museum Hoorn

Westfries Museum gratis voor kinderen

Erg fijn om te weten: kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Westfries Museum! 

Westfries Museum in Hoorn

De leukste uitjes en feestjes
in Westfriesland
gratis in je mailbox?

Aanmelden Go-KidsTips

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor