Het Westfries Museum in Hoorn vertelt van alles over de geschiedenis van Westfriesland. Ze doen er van alles aan om dat ook voor kinderen superleuk te maken - en de toegang voor hen is gratis!

Tof Familiespoor voor gezinnen

Speciaal voor gezinnen is er het Familiespoor over Ziek en Zeer in de Gouden Eeuw. Aan de hand van een opdrachtenblad ga je aan de slag door het museum. Er zijn denkvragen, kijkvragen, doe-opdrachten en voorwerpen waar je aan mag zitten, wij zorgen voor een paar handschoenen. Alles bij elkaar maak je op een leuke manier kennis met de geschiedenis van de Gouden Eeuw.

Familiespoor in het Westfries Museum

Het Familiespoor van het vakantieprogramma kun je gratis afhalen bij de balie van het museum. Als er een knutselonderdeel is, kun je per kind altijd een setje gratis gebruiken

Westfries Museum gratis voor kinderen

Erg fijn om te weten: kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Westfries Museum! In de schoolvakanties is er een speurtocht voor de kids om ze op een leuke manier door het museum te leiden.

Westfries Museum in Hoorn

Papierknipkunst voor groot en klein

Tot 27 september 2020 kunnen jullie in het Westfries Museum genieten van de tentoonstelling over papierknipkunst: Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst. Iedereen wordt uitgedaagd ook zelf met knipkunst aan de gang te gaan, superleuk voor kinderen!

Papier knippen in het Westfries Museum

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Westfriesland aan!

GRATIS KidsTips!