Het Westfries Museum in Hoorn vertelt van alles over de geschiedenis van Westfriesland. Populair bij kinderen: de virtual reality bril! Met deze bril wandel je door het Hoorn van de Gouden Eeuw terwijl je gewoon lekker zit. Het reserveren van de Virtual Reality bril is noodzakelijk.

Westfries Museum gratis voor kinderen

Erg fijn om te weten: kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Westfries Museum! In de schoolvakanties is er een speurtocht voor de kids om ze op een leuke manier door het museum te leiden.

Terug in de tijd met een Virtual Reality tour

Stel je voor dat je 400 jaar terug gaat in de tijd. Naar exotische oorden, zoals Indonesië. Dat je bijna kan ruiken en proeven hoe het leven toen was. In het Westfries Museum in Hoorn kan het. Dankzij een sensationeel nieuw Virtual Reality programma.

In 2019 is het 400 jaar geleden dat gouverneur-generaal Jan Pieterszn Coen de stad Batavia stichtte. In het museum komt de stad opnieuw tot leven met een virtuoze reconstructie en de allernieuwste Virtual Reality technieken. Vanuit een comfortabele stoel in onze “tropische” VR-zaal vlieg je als een vogel 400 jaar terug in de tijd naar plekken die allang niet meer bestaan.

Je gids is Frans Florisz van Berckenrode die alles weet van het vroege Batavia. Hij is de maker van de alleroudste kaart van Batavia, die je ook in het Westfries Museum kan zien.

Maak kennis met deze smeltkroes van culturen, waar handelaren uit heel Azië samen kwamen. Bezoek de drukke Oosterse markt of Het Kasteel en ontmoet VOC-baas Jan Coen en zijn vrouw Eva Ment.

Combineer met VOC Schip De Halve Maen

Een bezoek aan het Westfries Museum kun je geweldig combineren met het VOC schip De Halve Maen dat er vlakbij in het water ligt.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!