Het Westfries Museum in Hoorn vertelt van alles over de geschiedenis van Westfriesland. Ze doen er van alles aan om dat ook voor kinderen superleuk te maken - en de toegang voor hen is gratis!

Tickets kopen

Speurtochten voor de kids

In het Westfries Museum hangen veel schilderijen en er staan ook veel beelden. Je staat er versteld van op hoeveel van die werken dieren te zien zijn, bijvoorbeeld hondjes. Of een eenhoorn: dat is een heel bijzonder paard met een hoorn op zijn hoofd. De eenhoorn is het symbool van Hoorn, de stad waarin het Westfries Museum staat.

Hondjes en eenhoorn speurtocht

De hondjesspeurtocht is geschikt voor jonge kinderen, de eenhoorn speurtocht is wat moeilijker. Voor beide speurtochten geldt dat je ze samen met je ouders doet. Samen kijken is meer zien, tenslotte! Na afloop neem je het blad en je potlood mee naar huis, achterop staat een kleurplaat om thuis te maken.

Westfries Museum gratis voor kinderen

Erg fijn om te weten: kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het Westfries Museum! In de schoolvakanties is er een speurtocht voor de kids om ze op een leuke manier door het museum te leiden.

Westfries Museum in Hoorn

Papierknipkunst voor groot en klein

Tot 27 september 2020 kunnen jullie in het Westfries Museum genieten van de tentoonstelling over papierknipkunst: Janssens & Koerten | Geknipt voor de kunst. Iedereen wordt uitgedaagd ook zelf met knipkunst aan de gang te gaan, superleuk voor kinderen!

Papier knippen in het Westfries Museum

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Westfriesland aan!

GRATIS KidsTips!