In de herfstvakantie periode - van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober - kun je in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen genieten van  de Oudhollandse kermis in het buitenmuseum.

Gratis kermisattracties in het Zuiderzeemuseum

Tijdens deze twee weken kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Onder andere een zweefmolen, luchtschommel, carrousel en de kop van Jut staan opgesteld. Anders dan voorgaande jaren staan de attracties verspreid over het gehele museumterrein, zodat je voldoende afstand kunt bewaren tot andere bezoekers.

Nieuw: de tunnelbaan

Nieuw dit jaar is de tunnelbaan, een variant op de welbekende carrousel. Bij de kermisattracties vind je ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek.

Poppenkast en waarzegster op de Oudhollandse kermis

Gedurende de Oudhollandse kermis is er elke woensdag en zaterdag een poppenkastvoorstelling om 12:30, 14:00 en 15:30 uur in de kapel. Afwisselend worden de voorstellingen Jan Klaassen en Marretje de meeuw gespeeld. In het weekend is de act de Poppenkastjurk te bewonderen en kinderen kunnen binnen stappen bij de waarzegsterswagon op pleintje Hoorn.

Verplicht reserveren!

Niet vergeten... een bezoek aan het Zuiderzeemuseum moet je ivm corona verplicht vooraf reserveren.

Reserveren