Zaterdag 14 en zondag 15 augustus vindt het Maritiem Weekend plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Bewonder de historische schepen en scheepsmotoren, ruik de verse vis en huiver bij de stoere zeemansverhalen. En natuurlijk geniet je van de shanty's en zeemansliederen, gezongen door verschillende shantygezelschappen.

Wat is er extra te doen tijdens het Maritiem Weekend?

Stap aan boord van het vissersschip de TX11, volg een visserijrondleiding en kijk mee met de demonstratie scheepsknopen door het Knopengilde. Kinderen kunnen een klompbootje maken met getaand zeil of meedoen met de workshop vis vlechten (vanaf 10 jaar). De ambachten in het buitenmuseum staan gedurende het weekend speciaal in het thema van de visserij en bij de horeca kun je terecht voor een Hollandse haring met een glaasje korenwijn.

Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Praktische informatie over het Maritiem Weekend in het Zuiderzeemuseum

Het Maritiem Weekend vindt plaats in het buitenmuseum in Enkhuizen en is toegankelijk van 10.00 uur tot 17.00 uur. Het is voor alle museumbezoekers gratis toegankelijk tegen de reguliere entreeprijzen! Reserveer wel snel online tickets, ook met een Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-kaart of Vriendenpas, want het aantal bezoekers in het museum is nog steeds niet onbeperkt. 

Alles over het Maritiem Weekend