Landelijke Fruitplukdagen in Westfriesland

Bij fruitkwekerij 't Keetje in Lutjebroek is het in deze periode (tot eind oktober) elke dag fruitplukdag, behalve op zondag. Op deze Landelijke Fruitplukdag kun je ook terecht bij Fruitbedrijf De Stolp in Wijdenes.

Over de Landelijke Fruitplukdagen

Vanaf 7 september zijn deze maand elke zaterdag diverse boomgaarden open om zelf te komen plukken.  Dus kom ook bij de teler kijken en geniet van de nieuwe oogst appels en peren. Heel Nederland, van jong tot oud, is uitgenodigd. Ruim 35 fruittelers openen hun deuren voor bezoekers, en laten met trots zien hoe zij hun appels en peren telen. Er zijn allerlei verschillende activiteiten te doen, zoals kennismaken met een imker, een speurtocht door de boomgaard, verschillende appel- perenrassen proeven, appelsap persen, of een uitleg door de teler.  Natuurlijk zijn er ook gezellige winkeltjes met streekproducten, en koffiehoekjes of een terras. De Fruitplukdagen worden georganiseerd door de telers van de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Wil je voor de rest van Nederland bekijken wanneer en waar er fruittelers meedoen? Check het op de website van de Landelijke Fruitplukdagen!

Foto: website Fruitplukdagen

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!