Feest voor kinderen in de Oosterkerk 4+

Twee kinderfeesten staan zaterdag 9 november op het programma in het kader van het vijfde eeuwfeest van de Oosterkerk in Hoorn.

’s Morgens wordt de voorstelling ‘De Junglekraai’ voor kinderen van vier tot en met een jaar of negen gespeeld; ’s middags kunnen oudere kinderen (tot en met een jaar of twaalf) zelf een orgel in elkaar zetten en bespelen. Beide activiteiten zijn gratis. Ouders en opa’s en oma’s mogen natuurlijk meekomen.

Kom je naar de voorstelling kijken?

De Junglekraai is de geschiedenis van een kraai die de duisternis en de dichte begroeiing in de jungle niet leuk meer vindt. Hij gaat op zoek naar het licht. En op zijn zoektocht komt hij allerlei dieren tegen. Dieren die hem helpen, maar ook dieren die hem angst aanjagen. Dit verhaal wordt verteld door Marit Doodeman en op het orgel ‘verteld’ door Mark Heerink. De kinderen mogen ook zelf een schilderij of een tekening maken waarin dit verhaal wordt uitgebeeld. Deze voorstelling duurt 45 minuten en natuurlijk worden de kinderen verwend met wat lekkers. Aanvang 11.00 uur. 

Of kom je een Doe-orgel bouwen?


Marit Doodeman en stadsorganist Mark Heerink gaan samen met kinderen van acht tot en met een jaar of 12 het ‘Doe-orgel’ bouwen. Het gaat hier om een bouwpakket van een heus kerkorgel en de kinderen mogen zelf alle onderdelen in elkaar zetten. En als het orgel klaar is dan… spelen maar! De kinderen mogen ook mee de trap op naar het grote Bätzorgel van de Oosterkerk en Mark Heerink geeft dan ook een demonstratie. Indien mogelijk mag het orgel van binnen worden bekeken en wellicht mag de jeugd ook zelf eens proberen hoe zo’n imposant, duizend pijpen tellend orgel klinkt. Ook de oudere kinderen krijgen wat lekkers. Aanvang 14.00 uur.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!