Wil jij er lekker een dagje op uit met je kinderen in Westfriesland? Doe een dagje Medemblik! Dit mooie stadje heeft alles voor een fijn gezinsuitje: kasteel, indoor spelen, kindvriendelijke musea, speeltuin, kinderboerderij, midgetgolf en lekker eten.

Wat valt er te doen met kids in Medemblik?

Medemblik is een prima plek voor een uitje met je gezin. Je hebt er:

  • een super kindvriendelijk kasteel: Kasteel Radboud
  • kindvriendelijke musea: het Bakkerijmuseum en het Stoommachinemuseum
  • een indoor speelparadijs: Fun Festijn
  • fijne speeltuin in het Emmapark
  • kinderboerderij 't Langoortje - ook in het Emmapark
  • midgetgolf bij restaurant Koekenbier, waar je ook lekker met de kids kunt gaan eten
  • vlakbij Medemblik heb je Het Pannenkoekenstation met De Bijenstal

Kindvriendelijk kasteel & musea

Kasteel Radboud móet je bezoeken met je kids als je in Medemblik bent. Het is er enorm kindvriendelijk met allerlei plekken waar ze fijn kunnen spelen en verkleden. De medewerkers vinden het geweldig als er kinderen in het Kasteel zijn en als ze een speurtocht voltooien krijgen ze een prachtige oorkonde. Helemaal leuk!

Spelen in Kasteel Radboud Medemblik

Bovendien heb je in Medemblik twee leuke kindvriendelijke musea: Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij en het Nederlands Stoommachinemuseum

Dus - met zo'n prachtig kasteel en twee musea om uit te kiezen heb je een leuke portie cultuur voor je kids zou ik zo zeggen!

Heerlijk spelen: indoor & outdoor

De kids willen natuurlijk ook spelen! Daarvoor heb je bij minder weer het indoor speelparadijs Fun Festijn (waar ze ook een buitengedeelte hebben trouwens) - en bij lekker weer ga je naar de gratis speeltuin in het Emmapark - dat is vlakbij Kasteel Radboud.

Kinderboerderij, terras en midgetgolfbaan

Het Emmapark is sowieso een fijne plek voor je gezin, want buiten de speeltuin is er Kinderboerderij 't Langoortje. Een bezoek aan de dieren is altijd feest voor de kinderen toch? Ook vind je in het park restaurant Koekenbier. Het terras van Koekenbier geeft uitzicht op de speeltuin en bovendien hebben ze daar een 18-holes midgetgolfbaan.

Lekker uit eten met de kinderen: het Pannenkoekenstation

Voor lunch of om de dag leuk af te sluiten wil je misschien lekker uit eten met de kinderen? Dat kan dus bij restaurant Koekenbier, maar als je even Medemblik uit gaat vind je in Opperdoes een heel bijzonder pannenkoekenrestaurant. Het Pannenkoekenstation is helemaal uitgevoerd in treinsferen: je zit in treinstoelen en bovenin het restaurant rijdt een modeltreintje rond. Bovendien is er een aparte schuur met een enorme modeltreinbaan, en als het even meezit mogen de kids helpen die te besturen. Hoe cool is dat?

Pannenkoekenstation Opperdoes

Imkerij De Bijenstal, fluisterboot en stoomtram

Bij Het Pannenkoekenstation is nog iets moois te vinden: Imkerij De Bijenstal. Als er tijd voor is kun je daar een rondleiding krijgen en alles leren over het leven van de honingbij.

Bovendien kun je hier een fluisterbootje huren, ook heerlijk om een vaartochtje te maken met je kids.

Of maak een rit met de Stoomtram Hoorn-Medemblik - die ook stopt in Opperdoes.

Genoeg ideetjes voor een dagje Medemblik?

Alles bij elkaar zou ik denken dat je zo genoeg ideetjes hebt voor een heerlijk dagje Medemblik met de kinderen toch? Superfijn als je op vakantie bent in Westfriesland, maar je kun er ook prima vanuit de Zaanstreek, Amsterdam, Alkmaar, Haarlem of Den Helder een dagje voor op en neer rijden.

Anneke Ranzato - Go-Kids Westfriesland

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Westfriesland aan!

GRATIS KidsTips!

Log In