Op vakantie in het bos: met het gezin op De Thijmse Berg

Houden jullie ook zo van de natuur en lijkt het je lekker om op vakantie te gaan in eigen land? Dan hebben wij een leuke tip: wij verbleven in een Bos Cottage Deluxe op Vakantiepark De Thijmse Berg in Rhenen!
Dit leuke kleinschalige park is leuk om te ontspannen in de natuur met het gezin. Het park beschikt over een leuke zandspeeltuin, een binnenspeeltuin, een tennisbaan en een zwembad met spraypark! In de vakanties is er ook een uitgebreid animatieprogramma voor de kinderen.

Direct ontspannen!

De aankomst op De Thijmse Berg begint al heel ontspannen. Vooraf kregen we een mail met instructies en een verwijzing naar de app. Zo konden we inchecken zonder dat we eerst naar de receptie moesten. De sleutel voor de cottage zit dan in de app, ideaal!
Heb je kinderen mee die nog geen telefoon hebben: bij de receptie kun je altijd een sleutel ophalen, zodat de kinderen met de sleutel de deur kunnen openen.
De luxe Bos Cottage waar wij in verbleven is een knusse en moderne woning, van alle gemakken voorzien. De kinderen renden meteen naar hun kamer om hun bedden te inspecteren, terwijl wij uitpakten en ons installeerden.
De cottage is voorzien van een mooie aangelegde tuin, waarin de kinderen heerlijk kunnen spelen. In de tuin staat een heerlijke tuintafel met stoelen om een spelletje te spelen of te eten en er is een veranda met een loungeset waar je heerlijk kunt genieten van het uitzicht op het bos. 

Sportief bezig zijn: mountainbiken en zwemmen

De volgende ochtend stond in het teken van avontuur. De jongens hadden mountainbikes mee, maar het is ook mogelijk om fietsen, montainbikes of skelters bij de receptie van het park te huren. De omgeving van De Thijmse Berg is perfect voor een uitdagende mountainbiketocht. Ze hadden veel plezier op de heuvelachtige paden en kwamen met enthousiaste verhalen terug.

Na het fietsen waren we toe aan wat ontspanning en verkoeling. Het park beschikt over een leuk zwembad met een prachtig spraypark en peuterbad waar de kinderen zich uitstekend vermaakten. Terwijl zij van de glijbanen gleden en spetterden in het water, genoten wij van de zon op de ligbedden rondom het zwembad.
Spraypark De Thijmse Berg

Wandelen in het bos van Kwintelooijen 

Op onze laatste dag maakten we een prachtige wandeling in natuurgebied Kwintelooijen. Dit gebied, waar je direct vanaf het park door het bos naartoe loopt, ligt op korte afstand van het vakantiepark. Het is echt prachtig en gevarieerd. De kinderen renden door het bos en wij waren onder de indruk van de afwisselende natuur. De goed gemarkeerde wandelpaden maakten het makkelijk de route te volgen naar het uitzichtpunt waar we genoten de prachtige vallei!
Kwiltelooijen

Heerlijk eten

Terug op het park genoten we van een heerlijk diner in het restaurant Sorella's. Het (gedeeltelijk overdekte) terras ligt bij het zwembad, wat het een ontzettende gezellige plek maakt. We genoten van het heerlijke Italiaanse menu met lekkere pizza's en pastas en de kinderen konden zich nog uitleven in de speeltuin. 
Sorella's

Wij gaan zeker terug!

Ons weekendverblijf in een bos cottage deluxe op De Thijmse Berg was een superleuke en ontspannen ervaring. Het park biedt een perfecte mix van natuur, leuke speelmogelijkheid en ontspanning, ideaal voor gezinnen met kinderen. Of je nu houdt van actief bezig zijn in de natuur of gewoon wilt genieten van de rust, De Thijmse Berg heeft het allemaal. Wij kijken nu al uit naar ons volgende bezoek!

De Thijmse Berg >